duminică, 24 octombrie , 2021

Bârlad: a fost instalată prima din cele cinci bănci inteligente primite ca donație

La mai bine de patru luni de la anunțul privind donația a patru bănci inteligente de către o firmă din Bârlad, primul astfel de obiect a fost amenajat în locația specificată de întreprinzător, respectiv pe Bulevardul Republicii, în partea de Nord a Judecătoriei.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat sâmbătă, 4 septembrie, amplasarea primei bănci inteligente din cele cinci pe care urmează să le primească cu titlu de donație din partea a două firme din oraș. Aceasta a fost amplasată în partea de Nord a Palatului de Justiție (Judecătoria Bârlad) și va oferi, în scurt timp, posibilitatea utilizatorilor de a-și încărca telefoanele mobile, laptop-urile și tabletele, facilitând totodată și accesul la internet prin Wi-Fi.

Așa cum au aprobat consilierii locali în aprilie și, ulterior, în iunie, agenților economici care donează astfel de bănci inteligente li se oferă posibilitatea de a-și promova afacerile prin reclame stradale inserate pe unele panouri luminoase ale noilor bănci. La rândul său, beneficiarul, în speță municipiul Bârlad, va promova, pe toate panourile băncilor în cauză, câte o personalitate locală iar la finalul perioadei contractuale cu donatorul, băncile vor rămâne în posesia localității.

„La acest obiectiv am ținut foarte mult, ca primar. Am fost criticat, inițial, dar, iată, am reușit să fac acest lucru pentru Bârlad! Pentru că sunt de părere că nu trebuie să așteptăm să punem apă, canal, gaze și asfalt pe toate străzile și abia apoi să facem ceva și în acest domeniu, și anume cel al inovării, pentru a ne înscrie în zona localităților «smart city». Corect este să lucrăm în paralel pentru a ține pasul cu timpurile!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Trebuie spus că banca amplasată în fața judecătoriei face parte din lotul de patru ce urmează să fie donate de SC Kredianis SRL, ce și-a anunțat intenția încă din luna aprilie. Donatorul a optat pentru a le monta pe Bulevardul Republicii, în următoarele patru locații: în partea de Nord a Judecătoriei, în zona Stadion (în fața magazinului Vanina), în zona E.ON și în zona Iris.

O a cincea bancă urmează să fie donată de SC Dr. Cătălin Zodieru SRL (cabinet stomatologic), care a optat pentru a o monta pe strada 1 Decembrie nr. 41, în zona Policlinicii stomatologice.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/09/barlad-a-fost-instalata-prima-din-cele-cinci-banci-inteligente-primite-ca-donatie/

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …