Bãtut cu bestialitate si lãsat inconstient în fata clubului

Un tânãr din Vaslui a ajuns în comã la Spitalul Clinic de Urgentã “Nicolae Oblu” din Iasi, dupã ce a fost cãlcat în picioare de câtiva petrecãreti într-un club din oras. Altercatia ar fi început în localul de lângã Banca Comercialã Românã si ar fi continuat afarã, în parcarea din fata acestuia. Este una dintre cele mai grave bãtãi din ultima perioadã, care aratã incapacitatea fortelor de ordine de a preveni astfel de incidente. Nu putine sunt vocile care sustin cã în ultimele zile, clubul respectiv si-a desfãsurat activitatea fãrã a avea firmã de pazã, asa cum spune legea, ceea ce fãcea aproape iminent un scandal de proportia celui din noaptea de sâmbãtã spre duminicã (15/16 februarie). “Politia a fãcut controale în toate cluburile din Vaslui, iar acolo unde au fost gãsite nereguli s-au aplicat sanctiuni. Dar politistii, înainte de a-si face planul de amenzi, trebuie sã si previnã astfel de incidente. Cum au putut ei lãsa deschis un club care nu are pazã? Nu s-au gândit cã mai devreme sau mai târziu se va ajunge aici?”, se întreabã un vasluian, martor al bãtãii.

dans club

Tânãrul bãtut cu bestialite are 29 ani si a fost preluat de cadrele medicale de pe trotuarul din fata clubului. Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, “în jurul orei 3 si ceva un bãrbat a sunat la 112 pentru a sesiza cã sunt douã persoane cãzute si inconstiente în fata unui club din oras. La ora 03:33, acesta a revenit cu încã un apel pentru a întreba dacã mai vine o ambulantã, i s-a zis cã da, au intervenit si colegii de la STS si au întrebat dacã e cazul sã intervinã si un echipaj de politie, a rãspuns cã nu, pentru cã între timp venise si o patrulã care era în zonã si a stat de vorbã cu persoanele prezente la fata locului. Doar una dintre victime a fost transportatã la Spitalul Judetean Vaslui cu ambulanta, în cazul celeilalte persoane nu s-a impus acest lucru. S-a întocmit un dosar penal pentru vãtãmare coporalã din culpã, iar în acest moment se fac audieri, urmeazã sã se vizioneze imaginile de pe camerele de supraveghere din zonã pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”.

Tânãrul transportat la Iasi va fi supus unei operatii pe creier

Starea tânãrului bãtut este destul de gravã. Diagnosticul pus de medici a fost : traumatism cranio-facial, hematom parietal, comatos. Ieri dupã-amiazã, cadrele medicale au hotãrât ca acesta sã fie transportat de urgentã la Spitalul Clinic de Urgentã “Nicolae Oblu” din Iasi, unde va fi supus unei operatii pe creier. În ceea ce îi priveste pe bãtãusi, potrivit unor surse, acestia ar fi de loc din comuna Deleni si Muntenii de Sus. Nu se stie momentan de la ce a pornit altercatia dintre cele douã grupuri.

“A fost tãrãboi mare, vã dati seama, dacã a iesit tot clubul afarã”

Scandalurile sunt aproape imininente în cluburile în care nu este asiguratã paza. “Mai devreme sau mai târziu trebuia sã se ajungã aici, pentru cã de câteva zile, clubul nu are pazã, desi legea spune cã trebuie sã ai minim trei bodyguarzi. Bãietii din Iasi nu au mai venit pentru a asigura paza. S-a auzit cã administratorul clubului a sunat sâmbãtã, pe la Bârlad, pentru a cãuta câtiva bodyguarzi, dar nu s-a bãgat nimeni. Cu toate astea, a dat drumul la petreceri. Aici e si vina politiei. Se aude cã s-au fãcut controale, au sanctionat mai multe cluburi din oras pe motiv cã nu aveau pazã, dar nu poti lãsa lucrurile asa. Dai amendã si pleci, fãrã sã-ti mai pese ce se întâmplã dupã aia! Rolul politiei este si de a preveni astfel de incidente, nu doar de a-si face planul de amenzi. Toate cluburile care nu au pazã trebuie închise pentru cã în ritmul ãsta se poate ajunge si la crimã! În clubul ãla a fost mãcel si vineri si sâmbãtã . Ultima bãtaie a fost cea mai gravã. Eu mã întorceam de la o petrecere, iar când am ajuns în dreptul clubului am vãzut jandarmi si ambulante. Un bãiat zãcea pe jos, în stare de inconstientã, plin de sânge. Cineva din interior mi-a spus cã bãiatul fusese bãtut sus, în club. Când au iesit, aveau tricourile rupte, doi dintre ei abia se mai tineau pe picioare. A fost tãrãboi mare, vã dati seama dacã a iesit tot clubul afarã. Se stiu si agresorii, cel putin unul dintre ei are interdictie în mai multe cluburi din oras, dupã ce a provocat alte bãtãi de genul. Am înteles cã imediat dupã bãtaie au fugit si sunt cãutati si acum de politie”, a povestit un martor al incidentului.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/batut-cu-bestialitate-si-lasat-inconstient-in-fata-clubului

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …