Bombă pentru Barcelona: ”Messi are autism!”

Fostul mare atacant al Barcelonei, Romario, a oferit pe contul său de Twitter o ipoteză șocantă despre cel mai bun fotbalist al lumii și cîștigător a 4 Baloane de Aur, Lionel Messi!

messi autism

Știați că Messi suferă de sindromul Asperger, care este o formă ușoară de autism ce aduce odată cu el darul concentrării la un nivel superior celorlalți oameni? Newton și Einstein au suferit de aceeași afecțiune și au rămas în istorie. Ca și ei, sper că Messi va reuși să se autodepășească în fiecare zi”, a postat Romario pe contul său de Twitter.

captura romario 1

captura romario 2

Ce este sindromul Asperger?

Studiile indică faptul că între 0,2 % și 0,4% dintre copiii de vîrstă școlară suferă de acest sindrom, care începe în copilărie și durează, de regulă, pînă la maturitate. Sindromul Asperger e mai prezent la băieți decît la fete și se caracterizează prin comportament repetitiv, ce afectează capacitatea de a comunica!

Cum se manifestă sindromul Asperger?

1. Incapacitatea de a înțelege cum cred alții și de a se transpune în situația altor persoane.

2. Incapacitatea de a dialoga reciproc, de a înțelege ”ceea ce nu este spus” și de a ”citi printre rînduri”.

3. Vorbire și limbaj de dezvoltare întîrziate.

4. Comportament repetitiv

Cum se poate trata acest sindrom?

Crearea unui mediu potrivit, inclusiv de educație și terapie, dar și o combinație de terapie comportamentală și medicamente. Foarte important: tratamentul trebuie să fie individual!

 

Vezi si

NOI MĂSURI DE RELAXARE DE LA 1 AUGUST, PURTAREA MĂȘTII RĂMÂNE OBLIGATORIE

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că masca de protecție va rămâne obligatorie …