Călătorie în fascinanta lume a muzeului

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui a organizat sâmbătă, 10 septembrie 2022, în sala Arta, o activitate deosebită, dedicată tinerilor pasionați de arheologie, muzeografie, istorie și alte domenii conexe cu viața instituției de cultură. Activitatea s-a desfășurat în cadrul programului TinFest.eu și a stârnit interesul mai multor liceeni care au avut oportunitatea de a descoperii fascinanta lume a muzeului dincolo de porțile închise.
Adolescenții au fost antrenați într-o călătorie imaginară care i-a purtat de la momentul descoperirii de către arheolog, în urma săpăturilor, a unui obiect sau a unor rămășițe până la momentul expunerii bunului cultural. Acest lucru a fost posibil datorită prezentărilor interesante realizate de muzeograf dr. Mihai Cristian Șelaru, pedagog muzeal Ramona Palade, conservator Simona Hăisan, restaurator Elena Botez și custode Loredana Guțu. Angajații muzeului le-au explicat pe înțelesul lor care sunt responsabilitățile fiecărei profesii în parte.

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …