Campionatul mondial al jocurilor pe calculator, premiu de un milion de dolari

Capitala mondială a jocurilor de noroc, Los Angeles, a devenit pentru câteva zile capitala jocurilor pe calculator. Sute de pasionaţi au venit aici din toate colţurile lumii pentru a asista la semifinala competiţiei mondiale a gamerilor.

cyber-games-championship-logo4-by-amitojduggal-1

Câştigătorii vor ajunge în finala organizată în Coreea de Sud, iar premiul cel mare este de un milion de dolari. Organizatorii spun că jocurile pe calculator au devenit deja pentru mulţi pasionaţi o slujbă în sine, una cu salarii de top.

Competiţia din Los Angeles a pus faţă în faţă câte două echipe formate din cinci jucători fiecare. Jocul ales a fost unul de strategie, fiind îndrăgit de zeci de milioane de tineri din întreaga lume. Iar ceea ce pentru mulţi era până acum o activitate lipsită de orice utilitate a devenit în ultimul timp o slujbă foarte bine retribuită.

„Cu siguranţă, avem sponsori pentru jucători. Şi echipele au sponsori, precum şi Liga în ansamblu. Jucătorii din Ligă sunt plătiţi de către echipe, iar unii dintre ei pot câştiga salarii de şase cifre”, spune Whalen Rozelle, directorul unei companii de jocuri pe calculator.

Câştigurile tot mai mari i-au determinat chiar pe unii să renunţe la serviciile lor obişnuite.

„Este uşor de jucat, mai distractiv decât studiul, ceea ce în cele din urmă m-a pus în faţa unei alegeri în momentul în care am început să câştig destul de mulţi bani. Am început să intru în echipe şi am fost nevoit să aleg între jocurile pe calculator şi continuarea carierei în inginerie”, povesteşte Mitch Voorspoels.

Vezi si

Bancul zilei