miercuri, 24 aprilie , 2024

Captura impresionanta de droguri a politistilor vasluieni: peste 3,5 kg canabis!

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au descoperit si ridicat peste 3,5 kilograme de cannabis si 177 de grame rezina de cannabis. Urmare a acestei reusite spectaculoase a politistilor, ieri, trei barbati din judetul Vaslui au fost retinuti pentru 24 de ore.

canabis

 

La data de 28 ianuarie, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Vaslui au efectuat 5 perchezitii domiciliare (4 pe raza municipiului Barlad si una pe raza municipiului Targu Mures), la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si introducerea in tara de droguri de risc.

De asemenea, acestia au mai organizat doua actiuni de depistare in flagrant delict, una in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu si una in zona nodului rutier Drumul National 24 – Crasna. In urma acestor activitati, politistii au descoperit 3,1 kilograme de cannabis asupra unui tanar de 19 ani, respectiv 430 de grame de cannabis si 177 de grame de rezina de cannabis la un barbat de 28 de ani.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca, in perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, trei barbati ar fi introdus in tara si comercializat, fara drept, pe raza municipiului Barlad, droguri de risc de tip cannabis si rezina de cannabis.

Cei trei, cu varste cuprinse intre 19 si 33 de ani, din municipiul Barlad, au fost retinuti pentru 24 de ore. Acestia sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic si introducerea in tara de droguri de risc.

Astazi, cele trei persoane vor fi prezentate Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventiva.

De mentionat ca activitatile au beneficiat si de sprijinul politistilor Directiei Operatiuni Speciale, colegilor din Iasi, Targu Mures si Giurgiu, precum si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui.

sursa:monitoruldevaslui.ro

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …