miercuri, 24 aprilie , 2024

Care este țara cu o populație de 450.000 de locuitori care… nu există?

Da, este adevărat. Există o țară cu o populație de 450 de mii de locuitori care… nu există. Ba mai mult, are și propria monedă de schimb. Această țară se numește Transnistria și este localizată între Moldova și Ucraina. Statul transnistrean nu este recunoscut de cele mai multe țări din lume și, ca atare, liderii mondiali se comportă ca și cum acest stat nu ar exista.

Transnistria mai este cunoscută și sub numele de Republica Pridnestrovskaia Moldavskaia (Republica Moldovenească Nistreană). Surprinzător este faptul că cei mai mulți lideri politici din Transnistria nu sunt autohtoni, ci sunt fie moldoveni, fie ucraineni.

Cum a apărut țara Transnistria?

În epoca Uniunii Sovietice, Transnistria de astăzi era doar un alt petic de pământ comunist, care era considerat a fi parte a Moldovei. În 1989, când Uniunea Sovietică a început să se prăbușească și odată cu ea și comunismul în Europa de Est, Transnistria a rămas fără guvernare, iar Ucraina ducea un război politic cu Moldova pentru proprietatea acestei bucăți de pământ. Populația din acea zonă nu a vrut să facă parte nici din Ucraina și nici din Moldova. Drept urmare, au decis să înființeze propria lor țară, astfel că a apărut, în anul 1990, Transnistria.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/care-este-tara-cu-o-populatie-de-450-000-de-locuitori-care-nu-exista-142680.html

Vezi si

9 pași să renunți la mâncarea fast food. A mânca sănătos nu înseamnă mese plictisitoare sau fără gust

Consumul excesiv de mancaruri nesanatoase, cunoscut sub numele de junk food, poate avea consecinte negative …