Care sunt băuturile preferate de români de sărbători?

Pe primul loc în preferințele românilor, la băuturi non-alcoolice, se află cafeaua, urmată de apa minerală plată și carbogazoasă, băuturi răcoritoare și de abia pe al 5-lea loc este ceaiul. La băuturile alcoolice, românii preferă berea.

84.4% dintre respondenții la un studiu au declarat că pe primul loc în lista lor, atunci când vine vorba de băuturi non-alcoolice, se află cafeaua, urmată de apa minerală plată și carbogazoasă, băuturi răcoritoare și de abia pe al cincilea loc de ceai.

Deși sărbătorile de iarnă sunt asociate la nivel de percepție mai degrabă cu consumul de vinuri și spirtoase, conform rezultatelor studiului, anul acesta de sărbători românii intenționează să cumpere și să consume în primul rând bere, 49.3% dintre respondenți indicând acest tip de băutură ca fiind prima pe lista lor de băuturi alcoolice.

Ce băuturi alcoolice aleg românii de sărbători?

Vinul este următoarea băutură aflată în lista intențiilor de consum (35%), urmat de șampanie cu 15.1%, în timp ce băuturile spirtoase se află pe intenția de cumpărare a doar 10.4% din consumatorii care au participat la acest sondaj.

Unii consumatori români aleg și alte băuturi pentru sărbători precum ginul, alții optează pentru a adăuga și lichior, dar pe masa de sărbători a românilor se vor afla și branduri de rom, precum și de tequila.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/dnews/20235048-care-sunt-bauturile-preferate-de-romani-de-sarbatori

Vezi si

9 pași să renunți la mâncarea fast food. A mânca sănătos nu înseamnă mese plictisitoare sau fără gust

Consumul excesiv de mancaruri nesanatoase, cunoscut sub numele de junk food, poate avea consecinte negative …