Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care a lucrat la Vatican, susţine că ştie de ce s-a retras Benedict al XVI-lea

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a şocat pe toată lumea, zilele trecute, la Reşiţa, când a declarat că el cunoaşte adevăratul motiv pentru care Papa Benedict al XVIlea s-a retras din funcţie: prelatul ar suferi de cancer şi ar mai avea doar şase luni de trăit!

Popas

Autorităţile din Reşiţa, Caraş-Severin, au organizat, zilele trecute, o ceremonie în cadrul căreia invitat special a fost caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, căruia i s-a decernat titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Popa’s, care s-a născut în Caransebeş, a făcut cadou Consiliului Local un album unicat cu Papa Ioan Paul al II-lea, el fiind singurul artist care a expus la Vatican în ultimele două secole. “Am lucrat pentru Vatican şi sunt singurul artist care a avut o expoziţie acolo de 200 de ani încoace. Am cerut permisiunea de acolo să ofer, din seria limitată de 99 de albume pentru Vatican, câte unul fiecărui oraş care m-a declarat cetăţean de onoare”, a declarat pentru Caraş Online artistul, care a făcut apoi o mărturisire cutremurătoare, ce a şocat audienţa.

papa
Motivul pentru care Sanctitatea Sa a abdicat e acela că are cancer la prostată. Prima injecţie a făcut-o acum patru luni şi, potrivit datelor medicale, el mai mult de şase-şapte luni nu mai trăieşte“, a susţinut caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a început să deseneze de la 5 ani, pe feţe de masă şi perdele. În 1990 a primit o bursă UNESCO şi a publicat astfel primul său album de caricaturi, iar în 1995 românul a intrat în Cartea Recordurilor, fiind considerat cel mai rapid caricaturist – poate executa 131 de lucrări într-o oră.

Sursa: www.libertatea.ro

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …