Cascada Bigar s-a prabusit. Era considerata una din cele mai frumoase din Europa | VIDEO

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a anuntat luni, 7 iunie, pe pagina de Facebook a institutiei ca, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei – Beusnit, Cascada Bigar s-a prabusit din cauze naturale

Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, s-a prabusit astazi din cauze naturale.

Travertinul si muschii care s-au acumulat in timp, au crescut in dimensiuni si greutate, iar astazi a cedat sub propria greutate.

Aflata in apropiere de localitatea Bozovici din judetul Caras-Severin, Bigar a devenit unul dintre principalele obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, avand una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa din lume. De altfel, The World Geography a clasat cascada Bigar pe primul loc in clasamentul celor mai frumoase cascade unice din lume realizat in 2013.

Amenajarea cascadei Bigar a pornit de la initiativa angajatilor din fabrica Coca-Cola HBC Timisoara, care au remarcat potentialul turistic al zonei si si-au dorit ca accesul la baza cascadei sa fie mai usor si sigur.

Dupa aproape zece luni de amenajari, pe 26 mai 2017, cascada Bigar si-a deschis oficial portile pentru turistii pasionati de frumos si natura.

Demarate in luna iulie 2016, aceste lucrari au vizat dezvoltarea unui traseu turistic coerent, incepand cu accesul in zona cascadei Bigar si continuand cu restul obiectivelor turistice din apropierea sa.

Vezi si

Vești bune pentru vasluienii care au programate nunți în perioada următoare

RELAXARE… Luna iulie aduce noi măsuri de relaxare a restricțiilor, iar printre pincipalele evenimente vizate …