sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Ce nu stiai despre bere – istoria amuzanta a bauturii, o placere vinovata

Berea, candva bautura barbatilor, din ce in ce mai aproape de gusturile femeilor, se leaga, in realitate, mult mai mult de existenta sexului frumos. Producerea acestei bauturi pare a fi o meserie veche de cand lumea, iar placerea de a o degusta asemeni.

bere

Astfel, conform Huffington Post, cea mai veche reteta scrisa se refera la bere, avand o vechime de 5.000 de ani. Se afla pe o placuta de piatra si a fost scrisa sub forma unui cantec.

Ben Franklin spunea despre bere ca „este dovada ca Dumnezeu ne iubeste”. Nu toata lumea stie ca femeile au fost primii producatori de bere.

Sase dintre tipurile de hamei folosite la producerea acestei bauturi fac parte din aceeasi familie cu marijuana. In lume exista circa 400 de tipuri de bere.

Fobia de a vedea paharul gol

In mod paradoxal, exista si o fobie legata de bere, insa aceasta se refera la teama de a vedea paharul gol si se numeste Cenosillicafobie.

Cea mai scumpa bere din lume se numeste Vielle Bon Secours, costa 1.000 de dolari sticla, si se comercializeaza intr-un bar londonez, Bierdrome.

Cea mai veche berarie functionala din lume este Bayerische Staatsbrauerie Weihenstephan, de langa Munchen, fondata in jurul anului 1040.

Berea contine aproape toate mineralele necesare supravietuirii. In Europa Evului Mediu, nu doar adultii consumau bere, ci si copiii, din moment ce licoarea era perceputa ca un aliment, o excelenta sursa de energie.

Te face mai destept, protejeaza oasele si previne pietrele la rinichi

In vremuri moderne, un raport publicat in New England Journal sustine ca femeile care consuma bere moderat au capacitati cognitive superioare celor care nu au acest obicei.

Un alt studiu publicat de American Journal of Epidemiology arata ca aceeasi bautura previne formarea pietrelor la rinichi. Cercetarea a aratat ca fiecare sticla de bere consumata zilnic reduce riscul cu 40%.

Aceeasi licoare pare sa protejeze si oasele, gratie siliconului continut, arata o alta cercetare publicata de American Journal of Clinical Nutrition.

In trecut, producerea berii era considerata o ocupatie nobila si eleganta pentru femei. In Peru antic, fabricile de bere angajau doar femei din inalta societate, obligatoriu frumoase.

De altfel, in Egipt antic, era interzis prin lege barbatilor sa produca si sa comercializeze bere.

Ratie obligatorie de bere

In secolul XIX, in Munchen, Germania, mamele beau circa 7 tapi de bere pe zi, avand convingerea ca aveau nevoie de ea „ca de apa” pentru a-si alapta copiii.

Se spune ca regele babilonian Hammurabi decretase ca fiecare persoana va avea o ratie zilnica de bere in functie de statut. In acea vreme, femeile care serveau bere proasta riscau sa moara inecate.

Republica Ceha are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor in ultimii ani. Insa din urma vine, insetata, China, piata cu cea mai rapida crestere din lume.

Primele doze de bere au aparut in 1935, cand oamenii nu mai voiau sa mearga in taverna, ci preferau sa-si ia cu ei bautura acasa.

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …