miercuri, 27 octombrie , 2021

CE POTI CUMPARA CU 5 DOLARI IN LUME: VEZI CARE ESTE DIFERENTA INTRE ETIOPIA SI FRANTA SAU CAT POTI SA BEI IN CHINA CU SUMA ACEASTA:

Cu cinci dolari se pot cumpăra şase banane în Australia, mai mult de două kilograme în Franţa, aproape patru kilograme în Statele Unite şi peste 11 kilograme în Etiopia.

ce-poti-cumpara-cu-5-dolari-in-lume-vezi-care-este-diferenta-intre-etiopia-si-franta-sau-cat-poti-sa-bei_size3

Comparaţiile alimentare continuă cu ouă, cafea, hamburgeri şi bere într-un videoclip ingenios care ne arată ce cantitate putem cumpăra cu cinci dolari, din acelaşi fel de mâncare, în diferite locuri ale lumii.

Echipa site-ului Buzzfeed a ales câteva dintre cele mai consumate alimente pentru a analiza ce cantitate din fiecare poate fi cumpărată cu suma de cinci dolari în diferite ţări ale lumii, ca Franţa, Suedia, Etiopia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, China şi Japonia.

În ceea ce priveşte hamburgerii, cinci dolari pot cumpăra doar unul în Australia, doi în Rusia, unul şi jumătate în Japonia şi doar mai puţin de trei sferturi în Suedia.

Clipul, de aproximativ două minute, scoate la iveală aspecte inedite, cum ar fi că un iubitor de bere se va simţi foarte bine în China, unde cu cinci dolari va putea cumpăra nu mai puţin de 12 sticle de bere.

[youtube id=”2dS8qjJ4lQ0″ width=”600″ height=”350″]

In Romania cu 5 dolari, adica in jurul a 15 lei poti cumpara:
1 kg. de cafea (calitate medie).
15 oua (calitatea 1).
2 sticle de bere (la 2 litri).
10 paini (medii).
7 kg. de cartofi
3 kg. zahar
2 sticle de suc (la 2 litri).
1 pizza
1 big mac.
2 batoane de parizer (probabil calitate mai slabuta).
etc….

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …