sâmbătă, 13 aprilie , 2024

CE SE ÎNTÂMPLĂ, DE FAPT, DACĂ RECONGELEZI CARNEA PENTRU A DOUA OARĂ, DUPĂ CE AI DEZGHEȚAT-O. MULȚI ROMÂNI FAC GREȘEALA ASTA!

Puțini știu ce se întâmplă, de fapt, dacă recongelezi carnea pentru a doua oară, după ce ai dezghețat-o. Mulți români fac greșeala asta fără să aibă habar.

Mulți români au trecut măcar o dată printr-o situație similară: au scos carnea din congelator, au lăsat-o să se dezghețe, apoi s-au răzgândit și nu au mai gătit-o. Au pus-o, din nou, în congelator fără să știe ce se întâmplă în momentul când recongelezi carnea. Cu siguranță, fiecare dintre noi s-a lovit de această situație.

Este bine de știut că atunci când se congelează alimentele este, de fapt, un sistem de inhibare a dezvoltării microorganismelor. În acest fel, carnea se păstrează în condiții bune săptămâni la rând sau chiar luni, fără să afecteze proprietățile organoleptice: gust, miros sau textură.

Acest lucru este datorită faptului că majoritatea agenților patogeni nu se pot multiplica la temperaturi mai mici de 4 °C.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …