Puțini știu ce se întâmplă, de fapt, dacă recongelezi carnea pentru a doua oară, după ce ai dezghețat-o. Mulți români fac greșeala asta fără să aibă habar.
Mulți români au trecut măcar o dată printr-o situație similară: au scos carnea din congelator, au lăsat-o să se dezghețe, apoi s-au răzgândit și nu au mai gătit-o. Au pus-o, din nou, în congelator fără să știe ce se întâmplă în momentul când recongelezi carnea. Cu siguranță, fiecare dintre noi s-a lovit de această situație.
Este bine de știut că atunci când se congelează alimentele este, de fapt, un sistem de inhibare a dezvoltării microorganismelor. În acest fel, carnea se păstrează în condiții bune săptămâni la rând sau chiar luni, fără să afecteze proprietățile organoleptice: gust, miros sau textură.
Acest lucru este datorită faptului că majoritatea agenților patogeni nu se pot multiplica la temperaturi mai mici de 4 °C.