Cel care a trădat-o pe Anne Frank și familia sa, în sfârșit identificat după 77 de ani

O nouă investigație a identificat un suspect care ar fi trădat-o pe Anne Frank și familia sa în fața naziștilor.

Adolescenta evreică a murit într-un lagăr de concentrare în 1945, la vârsta de 15 ani, după ce timp de doi ani s-a ascuns de naziști împreună cu familia sa.

Jurnalul lui Anne Frank, publicat după moartea sa, este cea mai celebră relatare a vieții evreilor din timpul războiului.

O echipă care a inclus și un fost agent FBI a spus că Arnold van den Bergh, un evreu din Amsterdam, a trădat familia Frank cel mai probabil pentru a-și salva propria familie.

Cercetările au durat șase ani, iar rezultatele i-au uimit pe investigatori

Echipa, alcătuită din istorici și alți experți, a desfășurat cercetări timp de șase ani cu ajutorul tehnicilor moderne de investigație pentru a elucida misterul. Aceștia au folosit algoritmi de computer pentru a căuta conexiuni între diferite persoane, ceva ce ar fi necesitat mii de ore de muncă dacă cercetarea ar fi fost făcută de oameni.

Van den Bergh era membru al Consiliului Evreilor din Amsterdam, un organ forțat să implementeze politici naziste în zonele locuite de evrei. A fost dizolvat în 1943, iar membrii săi au fost trimiși în lagăre de concentrare.

 

Vezi si

Cum revenim la normal după sărbătorile de Paște

Cu toții știm că sărbătorile pascale vin cu anumite obiceiuri culinare și diverse tradiții pe …