Cererea de strămutare respinsă

Ieri, Curtea de Apel Iaşi a respins cererea de strămutare a dosarului în care şapte tineri din Văleni au fost condamnaţi pentru viol şi sechestrare. Magistraţii au considerat neîntemeiată solicitarea formulată anterior condamnării de trei dintre cei acuzaţi, în condiţiile în care Judecătoria Vaslui s-a pronunţat în acest dosar, în urmă cu două săptămâni.

violatori

 

În aceste condiţii, cei şapte vor rămâne, cel puţin până la judecarea apelului formulat atât de ei, pe de o parte, cât şi de procurori şi avocatul victimei, de cealaltă parte, cu pedepsele date de magistraţii vasluieni, acestea fiind cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare. Totodată, faţă de tinerii din Văleni se va menţine măsura arestului preventiv dispusă de Judecătoria Vaslui odată cu condamnarea.
Sentinţa a fost contestată de avocata fetei pe 19 august. Atunci, Mioara Donosă spunea că a recurs la calea de atac întrucât pedepsele sunt considerate prea mici de către clienta sa, având în vedere suferinţa prin care a trecut. De asemenea, sentinţa a fost contestată de procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui, dar şi de către cei şapte violatori. Dosarul va fi înaintat spre soluţionare Curţii de Apel Iaşi, care urmează să stabilească termenul de judecată. Sentinţa dată de instanţa ieşeană va fi definitivă.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …