Cine sunt cei doi judecători care au decis eliberarea violatorilor

Georgina Moldovan (Judecătoria Vaslui) şi Viorel Munteanu (Tribunalul Vaslui) sunt cei doi magistraţi care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă până la leşin. Absolut din întâmplare, nici unul din ei nu mai lucrează la noi în judeţ… au promovat concursuri pe alte posturi, în alte judeţe.

judecator

 

Georgina Moldovan este cea care a decis, pe 2 aprilie, eliberarea din arest preventiv a celor trei indivizi care şi-au recunoscut faptele, iar Viorel Munteanu, o săptămână mai târziu, a dispus eliberarea din arestul Poliţiei şi plasarea în arest la domiciliu şi a celorlalţi patru inculpaţi, care nu şi-au recunoscut faptele.
Amândoi magistraţii erau catalogaţi printre cei mai titraţi ”penalişti” vasluieni, Georgina Moldovan fiind Preşedintele Judecătoriei Vaslui la data pronunţării hotărârii, iar Viorel Munteanu, preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Vaslui. Amândoi judecătorii au părăsit Vasluiul după decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive a celor şapte violatori.
La o săptâmână după pronunţarea controversatei hotărâri, pe 7 aprilie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat numirea sa în calitate de personal de instruire propriu, cu normă întreagă, la Şcoala Naţională de Grefieri (SNG), în cadrul departamentului de formare profesionala continuă, la disciplina Procedură Penală. Anterior, Georgina Moldovan a solicitat CSM demisia din funcţie de preşedinte al Judecătoriei Vaslui. Plenul CSM a aprobat atât demisia din funcţia de preşedinte, cât şi detaşarea judecătorului Georgina Moldovan în cadrul SNG, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 mai 2015, cu posibilitatea prelungirii detaşării cu încă trei ani.
Georgina Moldovan ocupa funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Vaslui din iulie 2013. Fost grefier în cadrul Tribunalului Vaslui în perioada 2006 – 2007, aceasta a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii în 2009, când a fost numită judecător la Judecătoria Hârlău. Ulterior a fost delegată la Judecătoria Bârlad, iar din noiembrie 2011 a activat în cadrul Judecătoriei Vaslui. În mai 2013, Georgina Moldovan a promovat concursul organizat de CSM devenind judecător cu grad de tribunal.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …