Contabilul Episcopiei Husi s-a sinucis

O veste socantã a generat rumoare ieri, la Husi! În ajunul Bobotezei, fostul contabil al Episcopiei Husilor, Marius Cãtãlin Genes, s-a spânzurat în locuinta sa din Iasi, iar trupul sãu a fost descoperit de fiul acestuia. Genes nu mai lucra de un an de zile la Episcopie, însã plecarea sa a fost marcatã de acuze grele. El era bãnuit cã a pãcãlit parohul de la Chersãcosu, sã îi dea cei 30.000 de lei, primiti de la Primãria Stãnilesti, pentru repararea locasului. Banii ar fi ajuns în buzunarele proprii ale contabilului, în timp ce bisericuta se ruina de la o zi la alta.

episcopia-husilor

De altfel, Marius Genes mai avea probleme de aceastã naturã, având executorii pe urmele sale. Cel mai probabil, spun apropiatii, necazurile i-au provocat o depresie, cãci el a mai amenintat cã se va omorî. În ziua de 5 ianuarie si-a pus capãt zilelor, la numai 48 de ani. Drama aceasta nu a putut sã nu rãscoleascã amintirile husenilor care au primit la fel de greu, acum 3 ani, si moartea asemãnãtoare a altui husean, Ciprian Melinte. Chiar dacã ambii au ales sã îsi încheie socotelile cu viata în acelasi mod, cazurile sunt destul de diferite. În timp ce Ciprian Melinte era un om de afaceri foarte apreciat, pentru generozitatea si implicarea sa în ajutarea cazurilor sociale din oras, Marius Cãtãlin Genes a lãsat o impresie contrarã. “Banii l-au zãpãcit, cãci ei sunt ochiul dracului, stim asta. Dar era un om bun si el, sã stiti. Din pãcate, a apucat sã arate lumii doar partea sa mai putin bunã, însã noi, prietenii lui, am vãzut cã avea suflet. Oricum, nu mai are sens sã îl judecãm acum”, au spus apropiatii sãi.

Reprezentantii IPJ Iasi au confirmat faptul cã, pe 5 ianuarie 2020, huseaul Marius Cãtãlin Genes a fost gãsit decedat în locuinta din Iasi. “Apelul la 112 a fost fãcut la 16 si 15 minute”, au spus politistii. Cadavrul a fost transportat la Medicina Legalã pentru necropsie, însã nu prea sunt dubii în privinta cauzei mortii cãci, spun apropiatii, în trecut a mai spus cã vrea sã se sinucidã. Cel mai probabil, din cauza necazurilor cu legea, care se acutizaserã în ultima vreme, fostul contabil de la Episcopie cãzuse în depresie.

Dramele lui Genes si Melinte – aceeasi depresie, acelasi final, dar contexte complet diferit

Unii s-au grãbit sã gãseascã în aceastã tragedia urmãrile unei pedepse divine, întrucât Genes era acuzat cã a furat din banii de reparatii pentru bisericuta din Chersãcosu, însã preotii nu vor sã interpreteze asa. “Dumnezeu nu mãsoarã niciodatã cu unitãtile noastre de mãsurã. El ne iubeste pe toti. Orice gresealã a fãcut acest contabil, pe care îl cunosteam, evident, fiind cam 20 de ani economistul Eparhiei, putea repara totul. Mereu Dumnezeu ne dã sansa de îndreptare. Dar trebuie sã ne dorim asta. Dacã a ales acest drum, multe nu mai sunt de zis. A fost învins de gândurile negre. Pãcat cã nu a putut lupta si nu a gãsit speranta si solutia de a-si repara toate greselile. Toti gresim. Toti suntem pãcãtosi. Dar toti trebuie sã evitãm sã judecãm pe altii si sã nu lãsãm gândul negru sã ne îndemne la rãu. Mai mare durere pentru copilul lui, pentru familia lui, nu este. Domnul sã aibã grijã de toti, cãci e foarte trist sã auzi cã cineva recurge la un asemenea gest”, a spus unul dintre preotii care l-au cunoscut pe Marius Cãtãlin Genes. Acesta era cercetat de anchetatori, dupã ce Primãria Stãnilesti a depus plângere penalã, pentru furtul celor 30.000 de lei, alocati parohiei Chersãcosu. Mai avea si alte probleme de aceeasi naturã, motiv pentru care este posibil sã fi clacat. Cazul sãu a amintit de cel al omului de afaceri husean, Ciprian Melinte, 41 de ani care, în urmã cu trei ani, a ales sã se spânzure în podul unui restaurant pe care îl detinea în Husi. În acest caz însã, socul a fost cu atât mai mare, cu cât Melinte era un husean îndrãgit, recunoscut pentru modul în care ajuta copiii sãraci de la o fundatie, dar si diverse familii despre care auzea cã trec prin necazuri. S-a speculat cã depresia ar fi fost, la fel, cauza care l-a împins sã lase totul în urmã, recurgând la gestul necugetat.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/banul-ochiul-dracului-l-a-impins-pe-contabilul-episcopiei-husi-la-gestul-extrem

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …