duminică, 24 octombrie , 2021

Controale ale Poliției Economice în județul Vaslui: zeci de contravenții, patru infracțiuni și amenzi de peste 27.500 lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au controlat, miercuri, peste 60 de firme din județ. Oamenii legii au vizat combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei și respectarea legii în ceea ce privește proprietatea intelectuală și industrială. În cadrul acțiunilor au fost constatate și patru infracțiuni, pentru care au fost întocmite dosare de cercetare penală.

casa marcat

Controale au avut loc pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în urma acțiunii s-au dat amenzi în valoare de peste 27.500 de lei și au fost confiscate mai multe bunuri. “Controlul a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice. Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 60 de agenți economici și au fost legitimate peste 80 de persoane.

A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni (2 infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, o infracțiune de contrabandă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și o infracțiune de înșelăciune prevăzută de art. 244 din Codul penal). Totodată, au fost aplicate și 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.500 de lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 3 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Mai mult, au fost confiscați peste 2.700 de lei, precum și bunuri (țigarete) care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală” a afirmat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/controale-ale-politiei-economice-in-judetul-vaslui-zeci-de-contraventii-patru-infractiuni-si-amenzi-de-peste-27-500-lei/

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …