marți, 27 septembrie , 2022

Covid-19 schimbã scenariile în scolile vasluiene unde sunt elevi infectati

În patru clase din trei unitãti de învãtãmânt din Vaslui, Bârlad si Husi se suspendã cursurile scolare organizate în modalitatea „fatã în fatã”. Decizia a fost luatã de Prefectura Vaslui, la solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean, dupã ce mai multi elevi au fost infectati cu virusul SARS-CoV-2. Cele trei clase au cursurile „fatã în fatã” suspendate de ieri, timp de 14 zile, urmând ca sãlile de clasã sã fie dezinfectate si grupa de elevi din fiecare clasã, care avea cursurile online, sã revinã la scoalã. De asemenea, la propunerile consiliilor de administratie, 7 unitãti de învãtãmânt îsi vor schimba scenariul de functionare din galben în verde.

Copii-la-scoala-cu-masca

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a solicitat Prefecturii Vaslui, prin Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui, aprobarea suspendãrii cursurilor scolare organizate în modalitatea „fatã în fatã” în trei unitãti de învãtãmânt, avizate de Directia de Sãnãtate Publicã. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui, întrunit în sedintã extraordinarã, a adoptat Hotãrârea numãrul 23, prin care se aprobã suspendarea cursurilor scolare organizate în modalitatea „fatã în fatã” în patru clase din 3 unitãti de învãtãmânt, în contextul confirmãrii a câte un caz de îmbolnãvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioada de 14 zile, începând cu data de 21 septembrie. Cele patru clase sunt:

La Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui – clasa a XII-a E – un elev infectat

La Scoala Profesionalã Specialã „Sf. Ecaterina” Husi – clasa a IX-a C – un elev infectat

La Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad – clasa a IX-a F si clasa a VIII-a

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor trei unitãti de învãtãmânt va dispune realizarea urmãtoarelor activitãti obligatorii:

  1. a) curãtenia si aerisirea claselor/ sãlilor;
  2. b) dezinfectia curentã si terminalã a spatiilor celor trei unitãti de învãtãmânt, respectiv clase, sãli, holuri, toalete;
  3. c) pe perioada celor 14 zile de suspendare, toti contactii directi din cadrul unitãtilor de învãtãmânt ai cazurilor confirmate vor fi izolati/ carantinati la domiciliu.

Se schimbã scenariul de functionare pentru sapte scoli din galben în verde!

De asemenea, ISJ Vaslui a trimis cãtre Institutia Prefectului – judetul Vaslui o adresã prin care se aduce la cunostinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui propunerile consiliilor de administratie ale unitãtilor de învãtãmânt din judet în vederea aprobãrii schimbãrii scenariului de functionare a unui numãr de sapte unitãti de învãtãmânt, avizate de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui, întrunit în sedintã extraordinarã, a aprobat schimbarea scenariului de functionare din galben (se învatã asa: jumãtate de clasã online si jumãtate la scoalã, dupã care, dupã 14 zile, se schimbã – cei online vin la scoalã si cei care au mers la scoalã stau acasã si învatã online), în scenariul verde, unde toatã lumea merge la scoalã.

Iatã care sunt cele sapte scoli care îsi schimbã scenariul:

  1. Scoala Gimnazialã nr.1 Puscasi – structura Grãdinita cu program normal Puscasi
  2. Scoala Gimnazialã nr.1 Parpanita, Negresti
  3. Scoala Gimnazialã nr.1 Tanacu
  4. Scoala Gimnazialã nr.1 Vutcani
  5. Scoala Gimnazialã „D Negrutiu” Pogonesti
  6. Scoala Gimnazialã „Stroe Belloescu” Grivita
  7. Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”: Bârlad , cu exceptia claselor a II-a B, a II-D si a VII-a E

Cele trei clase de la Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” din Bârlad, sunt exceptate de la schimbare, rãmân în scenariul galben, cu elevii care vor veni jumãtate online si jumãtate la scoalã, din motive clare. „La aceste trei clase nu putem asigura distantarea fizicã legalã, fiind multi elevi în clasã. Am solicitat sã ni se asigure plexiglas, pentru a monta despãrtitoare între bãnci, iar când vom primi , o sã montãm repede geamurile si elevii vor învãta si ei în scenariul verde. Pânã atunci, ei vor rãmâne în scenariul galben”, a spus prof. Paula Dascãlu, directorul Scolii „George Tutoveanu” din Bârlad.

Sursa: http://vremeanoua.ro/covid-19-schimba-scenariile-in-scolile-vasluiene-unde-sunt-elevi-infectati/

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …