Cum afectează greva profesorilor vacanța de vară? Elevii ar trebui să recupereze orele pierdute

Greva profesorilor a fost un subiect de interes major pentru elevi, mai ales în contextul vacanței de vară. Cu toate acestea, există încă incertitudine cu privire la modul în care va fi afectată vacanța și dacă elevii vor trebui să recupereze orele pierdute.

Ministrul educației, Ligia Deca, a transmis că programul nu va fi afectat de greva profesorilor, ceea ce aduce un pic de liniște elevilor. Cu toate acestea, elevii așteaptă cu nerăbdare o comunicare oficială care să clarifice acest aspect. Momentan, data încheierii școlii este stabilită pentru 16 iunie, iar conform calendarului, vacanța de vară ar trebui să înceapă în această perioadă.

Un alt aspect important care susține argumentul că orele nu ar trebui recuperate este vremea caldă de afară. Cu temperaturi ridicate și vreme favorabilă activităților în aer liber, mulți consideră că elevii ar trebui să se bucure de vacanță și să profite de aceste condiții prielnice pentru relaxare și recreere.

Cu toate acestea, Ligia Deca a declarat că orele vor fi recuperate, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Clasele terminale au terminat de parcurs materia până când greva să fi început. Pentru ei este esențial să se poată încheia situația școlară și este esențial să rămânem în calendarul de examene naționale. Pentru celelalte clase vom încerca să găsim soluția astfel încât să nu intrăm foarte mult în vară, având în vedere infrastructura, căldura, vom încerca să refacem planificările astfel încât să putem să recuperăm la începutul anului următor. Această problemă nu există la clasele a VIII-a și a XII-a.

În plus, Ministerul Educației a anunțat că se vor introduce modificări importante în ceea ce privește examenul de Bacalaureat. În noua reglementare, probele „la oral” vor fi eliminate, urmând să fie înlocuite cu evaluarea mediei obținute de elevi pe parcursul perioadei de liceu. Aceste medii vor fi echivalate cu niveluri specifice de competențe.

Astfel, elevii care au obținut o medie între 5 și 6.99 vor fi încadrați în nivelul „utilizator mediu”. Cei cu o medie între 7 și 8.49 vor fi clasificați la nivelul „utilizator avansat”, în timp ce elevii cu o medie între 8.50 și 10 vor primi nivelul „utilizator experimentat”.

În concluzie, elevii vor trebui să recupereze orele pierdute, cel mai probabil la începutul anului viitor, iar examenul de Bacalaureat va suferi modificări importante. Este important ca elevii să fie informați și să se pregătească corespunzător pentru a face față acestor schimbări.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.