miercuri, 27 octombrie , 2021

Cum să folosim în siguranţă reţelele de socializare?“Ora de net”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, în parteneriat cu organizaţia “Salvaţi Copiii” au lansat programul “Ora de Net”, care îşi propune să promoveze siguranţa pe internet pentru copii şi adolescenţi.

copii

 

Potrivit unei statistici elaborate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la finalul anului trecut, numărul total de cazuri de abuz, exploatare şi neglijare a copilului la nivelul întregii ţări a fost de 13.546 de cazuri. Mai mult, potrivit organizaţiei “Salvaţi Copiii”, 90% dintre copiii români folosesc cel puţin o reţea de socializare, 33% dintre ei având informaţii vizibile în mod public. Potrivit aceleiaşi organizaţii, 47% dintre copii au vorbit cu persoane necunoscute pe internet, iar 27% s-au întâlnit faţă în faţă cu o persoană necunoscută. Reprezentanţii “Salvaţi Copiii” mai spun că 33% dintre copii afirmă că au văzut imagini cu caracter sexual în ultimul an, iar 22 de procente, că au primit direct mesaje cu conţinut sexual.
La toate aceste date îngrijorătoare se adaugă şi ştirile apărute în presă despre copiii abuzaţi sexual, racolaţi pe reţelele de socializare. Cumulând toate aceste informaţii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, în parteneriat cu organizaţia “Salvaţi Copiii” au lansat programul “Ora de Net, care îşi propune să promoveze siguranţa pe internet pentru copiii şi adolescenţi. Astfel, la Clubul Elevilor din Huşi, tinerii au avut ocazia să se familiarizeze cu riscurile pe care le presupune navigarea pe internet, expunerea de poze sau date persoanale pe reţelele de socializare.

“Este bine să nu acceptaţi în lista de prieteni oameni pe care nu îi cunoaşteţi. Nu publicaţi pe conturile voastre date personale, folosiţi-vă de setările de confidenţialitate, raportaţi persoanele care vă agasează, folosiţi-vă de site-ul oradenet.ro dacă aveţi probleme. Foarte important este să comunicaţi cu părinţii voştri! În ceea ce priveşte lista voastră de prieteni, revizuiţi-o. Nu păstraţi în listă oameni pe care nu-i cunoaşteţi”a spus reprezentantul DGASPC Vaslui.

Astfel de lecţii deschise au mai avut loc la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” şi la Şcoala gimnazială “Mihail Sadoveanu”, ambele din Huşi.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …