Căpușele, asemeni scorpionilor și păianjenilor, sunt animale nevertebrate. Pentru a putea supraviețui acestea au nevoie de o gazdă. Astfel, ele pătrund sub piele, unde sug sângele și locuiesc acolo mai multe zile.

Din cauza că aceste animale sunt foarte mici, cei care sunt mușcați de ele observă acest lucru abia dupa ce zona se înroșește vizibil. Majoritatea mușcăturilor de căpușă nu sunt grave, însă există și căpușe purtătoare de viruși, de aceea ar fi bine să te adresezi unui medic în cazul în care ai fost mușcat/ă de o căpușă.
Dacă, însă, nu ai posibilitatea de a primi asistență medicală, poți scoate acasă săpușa de sub piele. Secretele Gospodineți îți propune câteva trucuri. Atunci când vrei să scoți căpușa, trebuie să fii foarte atent/ă astfel încât să nu-i desparți capul de corp.
Folosește o pensetă
Cu ajutorul unei pensete, apucă căpușa de cap, cât mai aproape de piele. Trage încet și ferm până când căpușa se desprinde. Nu atinge corpul pentru că sângele supt de aceasta ar putea reveni înapoi în organismul tău.
Folosește un băț de chibrit
Aceasta este cea mai cunoscută metodă d eîndepărtare a căpușelor. Umezește ușor capul bățului de chibrit, apoi trasează câteva cercuri în zona unde se află căpușa. Atrasă de mirosul puternic de fosfor, căpușa va părăsi singură locul.
Folosește uleiuri esențiale
Cu ajutorul unui bețișor cu vată încercuiește zona afectată aplicând pe ea ulei esențial de eucalipt. Dupa câteva secunde vei observa cun căpișa își retrage încet capul, părăsind corpul tău.
Cum să scoți corect o căpușă din piele. Trei metode simple și eficiente