Cum se face ciocolata?

Ciocolata este una dintre cele mai populare dulciuri la nivel mondial. Anual, în medie, fiecare persoană mănâncă aproximativ 9 kilograme de ciocolată. Este greu de descifrat de ce oamenii au o plăcere vinovată pentru acest tip de dulce, însă, cu siguranță este un desert foarte bun. Gustul plăcut, câteodată amărui provoacă o stare de bine care ne face să vrem mai mult. Totuși, cum se produce ciocolata pe care o mâncăm? 

Ciocolata este un produs alimentar obținut din amestecul mai multor substanțe și arome. Adesea, aceasta este servită sub formă de praline, tablete sau în cofetărie. Descoperită cu peste două mii de ani în urmă, ciocolata ajunge în Europa abia în secolul al XV-lea cu ajutorul lui Cristofor Columb.

Ajunsă pe „Bătrânul continent”, gustul ei este rapid respins. Cu timpul, adăugarea potențatorilor de aromă o face să devină arhiutilizată în clasa aristocrată din Spania, Franța sau Marea Britanie. În anul 1847, tehnologia a adus noi transformări în cultul ciocolatei. O companie engleză a creat un proces prin care ciocolata era solidificată, iar doi ani mai târziu, elvețienii au început să descopere rețetea perfectă și să adauge lapte în compoziție.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/cum-se-face-ciocolata-150515.html

Vezi si

Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?

Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet …