De ce Arca lui Noe nu va fi găsită niciodată?

De-a lungul timpului, au existat fel de fel de oameni porniți în aventura găsirii vasului pe care Noe l-ar fi încărcat cu toate speciile Pământului pentru a le salva de potopul trimis de Dumnezeu. Comentând acest aspect, arheologii au spus nu doar că este o misiune imposibilă, dar și una prostească.

„Văzând Domnul stricăciunea oamenilor, I-a părut rău că a creat omul, așa că a decis să distrugă tot ce a creat până atunci”.

Dumnezeu a vrut ca Noe, om bun și cinstit, și familia lui să trăiască, așa că i-a poruncit să facă o arcă pe care să adăpostească din fiecare specie de animal câte o pereche, din păsări câte șapte perechi, astfel salvându-se de Marele Potop despre care unii spun că a durat 365 de zile, iar alții spun că au trecut 371 de zile până când arca a eșuat pe vârful muntelui Ararat, aflat la granița dintre Turcia și Armenia.

Un fel de Indiana Jones în căutarea corabiei lui Noe

Astfel, știindu-se locul în care ar fi rămas arca, mulți s-au aventurat în acea zonă sperând că vor găsi rămășițele ei. În 1876, de exemplu, avocatul și politicianul britanic James Bryce a urcat pe Muntele Ararat, venind de acolo cu o bucată de lemn despre care a spus că e o dovadă autentică. Evident, nu era.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/cultura/20271138-de-ce-arca-lui-noe-nu-va-fi-gasita-niciodata

Vezi si

9 pași să renunți la mâncarea fast food. A mânca sănătos nu înseamnă mese plictisitoare sau fără gust

Consumul excesiv de mancaruri nesanatoase, cunoscut sub numele de junk food, poate avea consecinte negative …