miercuri, 8 februarie , 2023

De ce calendarul iulian revizuit este cel mai precis din lume?

Toate calendarele existente au o mică eroare, încercând să aproximeze anul tropical. La unele eroarea este mai mare, la altele mai mică, însă aceasta este insesizabilă pentru percepția umană. Fiecare calendar încearcă să calculeze cu aproximație durata a unei rotații complete a Pământului în jurul Soarelui, așa-zisul an tropical.

Ce este calendarul iulian revizuit?

Calendarul iulian a fost introdus de Gaius Iulius Caesar în 46 î. de Hr. În anul 1923, la sinodul de la Constantinopol, calendarul iulian a fost revizuit și sincronizat cu cel gregorian. Astfel, 1 octombrie 1923, din calendarul iulian, a devenit 14 octombrie în cel iulian revizuit, eliminându-se astfel 13 zile. Tot atunci a fost adoptată și regula anului bisect care însă în noul calendar revizuit diferă față de cel gregorian.

Calendarul iulian revizuit are un mod de calcul mai complex al anilor bisecți și este mult mai precis. Așadar, anii care sunt divizibili în mod egal cu 4 sunt ani bisecți. Există însă și excepții și este vorba despre acei ani care se divid cu 100, aceștia nefiind considerați bisecți, doar dacă nu dau un rest de 200 sau 600 când se divid cu 900.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/de-ce-calendarul-iulian-revizuit-este-cel-mai-precis-din-lume-153024.html

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …