Cand iei cina la restaurant sau iesi in oras cu prietenii, un pahar de vin pare cea mai buna optiune: nici nu bei prea mult, dar totusi te bucuri de un rasfat binemeritat.
Problema este alta: un pahar de vin costa mult prea mult. De atfel, cele mai mari castiguri ale restaurantelor vin din comercializarea vinului la pahar.
Ca regula generala, trebuie sa stii ca pretul unui pahar de vin este echivalent cu pretul de achizitie al intregii sticle. Astfel, daca pretul este cuprins intre 15-20 lei, probabil tot atat a costat intreaga sticla de vin.
Un alt aspect mai putin cunoscut publicului larg este ca vinul la pahar poate fi de multe ori resturile altor clienti, care nu au consumat tot vinul din sticla.
De aceea, atunci cand iesi cu prietenii, in loc sa va luati fiecare cate un pahar de vin, mai bine va comandati o sticla intreaga, pe care o puteti lua la pachet daca nu o terminati.
Sursa: www.foodstory.ro
Foto: www.foodstory.ro