miercuri, 24 aprilie , 2024

De la Bac în sala de naşteri: eleva care a intrat în travaliu în timpul examenului de Bacalaureat

646x404 (2)

O absolventă care a susţinut Bacalaureatul la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad a intrat în travaliu în timpul examenului. Tânăra a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Ana-Maria M., de 19 ani, a născut o fetiţă perfect sănătoasă la câteva ore după ce a ieşit din sala de examen.

Absolventa de liceu s-a internat în Maternitate imediat după proba scrisă la Limba Română şi miercuri, la prima oră, a luat bilet de învoire de la medici pentru a putea participa la a doua probă obligatorie a Bacalaureatului. În jurul orei 10.30 a intrat în travaliu şi a anunţat comisia de supraveghere că trebuie să ajungă de urgenţă la spital. Mama absolventei a însoţit-o în permanenţă.

„Am fost sunată de preşedintele Comisiei de examinare pentru  a mă întreba cum să procedeze. Tânăra a intrat în travaliu în intervalul impus de regulament în care nimeni nu avea voie să părăsească sala. Le-am spus că în asemena situaţii putem face excepţii şi au chemat o ambulanţă. Am înţeles că a reuşit să-şi termine teza. Eu o felicit că a ţinut să se prezinte la examene, chiar dacă mai avea puţin timp până să nască. O vom sprijini să dea şi următoarele probe, dacă doreşte”, a declarat Gabriela David, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui. Travaliul s-a întins pe parcursul mai multor ore şi a născut pe cale naturală, la ora 16.20, o fetiţă de 3,4 kilograme. Medicii au spus că a fost o naştere normală, fără complicaţii.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …