De muncă în străinătate

Irlanda, Germania, Ungaria, Austria şi Norvegia sunt ţări care recrutează forţă de muncă prin reţeaua europeană Eures, fiind căutaţi, printre altele, asistenţi medicali, agenţi de vânzări, un mecanic şi un electrician auto, confecţioneri de huse pentru maşini.

Astfel, un angajator din Irlanda anunţă că are nevoie de patru asistenţi medicali care să aibă experienţă în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă. Cei interesaţi pot suna la Caroline Walsh, telefon 087.980.1647 sau pot trimite CV în limba engleză la adresa de e-mail: caroline.walsh@carechoice.ie.

În Germania, sunt vacante 10 locuri de agent de vânzări, care să primească comenzi sau să pregătească bunurile conform comenzii. Cei interesaţi trebuie să aibă disponibilitate de lucru în depozite frigorifice (-25°C), în trei schimburi, să fie flexibili şi motivaţi, să aibă abilitatea de a lucra independent şi atenţie la primirea şi livrarea comenzilor. CV-ul şi referinţele trebuie trimise în limba germană, pe adresa work-in-germany@usgpeople.de.

Tot în Germania se caută un mecanic auto, absolvent de liceu/şcoală profesională şi calificare în domeniul mecanic auto, dar şi un electrician auto care să fi finalizat liceu/şcoală profesională şi să aibă calificare în domeniul electric auto.

În Ungaria sunt disponibile 50 de posturi de confecţioner de huse pentru maşini. Candidaţii trebuie să vorbească limba maghiară, să fie calificaţi şi să aibă experienţă în domeniu.

Un restaurant din Norvegia caută să angajeze doi bucătari preparate indiene. Angajatorul cere calificare şi experienţă de 5-10 ani, bune cunoştinţe de engleză, iar experienţa europeană în bucătărie cu specific indian constituie un avantaj.

În Austria sunt neocupate 10 posturi de coordonator echipă pentru munca în pădure, salariul oferit fiind de 1.300 de euro net/lună, cinci posturi de finisor faţade clădiri, remunerate cu aceeşi sumă, şi cinci posturi de zugrav, pentru care se oferă 1.200 de euro net/lună.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la consilierul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui.

Sursa: invaslui.ro

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …