Decizie socanta: Angelina Jolie si-a extirpat sanii, de teama cancerului

Actrita Angelina Jolie a anuntat, marti, ca a suferit o mastectomie dubla, dupa ce a descoperit ca este purtatoarea unei gene „defectuoase” care i-ar fi putut provoca cancer ovarian sau mamar.

angelina

Actrita in varsta de 37 de ani a dezvaluit ca, din cauza genei BRCA1, prezinta un risc de 87% de a dezvolta cancer mama si de 50% pentru cancer ovarian.

„Cand am aflat vestea, am decis sa iau masuri si sa minimalizez riscul pe cat posibil. De aceea, am ales sa-mi fac o mastectomie dubla”, a dezvaluit Angelina in editorialul intitulat „Optiunea mea medicala”.

Mama actritei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian, in 2007, la varsta de 56 de ani.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani si a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca sa isi cunoasca primul nepot si sa il tina in brate. Dar restul copiilor mei nu vor avea sansa de a o cunoaste si de a afla ce fiinta plina de gratie era„, a mai scris actrita.

Procedurile medicale au durat trei luni, timp in care i-au fost extirpati ambii sani si a suferit si o reconstructie mamara.

„Am vrut sa scriu despre acest lucru, pentru ca celelalte femei sa afle ca nu a fost o decizie usoara. Insa ma bucur ca am facut-o. Acum, riscul de a dezovolta cancer la san a scazut la 5%„, a spus Angelina. „Le pot spune copiilor mei ca nu trebuie sa se teama ca ma vor pierde din cauza cancerului„, a incheiat actrita.

Sursa: http://a1.ro

Vezi si

Dezvoltare blocată! Primarii acuză aprobarea cu întârziere a bugetelor și banii puțini

Investițiile din comunitățile de la nivelul județul Vaslui sunt mult întârziate, din cauza lipsei de …