Descopera spiritul religios al locuitorilor din Dubai

Dubai te impresioneaza de la prima vedere cu cladirile grandioase, cu care a cucerit toate recordurile, Burj Al Arab si Burj Khalifa, turnul inalt de 828 metri, si singurul hotel de 7 stele de o opulenta caracteristica intregului oras.

Cum insa o carte nu se judeca dupa coperti, asa nici Dubaiul nu reprezinta doar atat. Cu toate ca sunt deschisi spre o dezvoltare continua si spre cosmopolitism, localnicii apreciaza inca istoria, traditiile, arta si religia, pe care le pun la loc de seama, chiar daca in acelasi stil grandoman.

Marea Moschee din Dubai

In zona centrului istoric al orasului, Bur Dubai, langa muzeu, vei gasi Marea Moschee, construita initial in anul 1900 pentru ca elevii sa invete despre si cum sa recite Coranul, un aspect foarte important al religiei musulmane.

Chiar si asa, ceea ce vei vedea tu astazi difera intrucatva de prima forma, pentru ca de atunci a mai suferit doua modificari majore. In 1960, cladirea a fost demolata si reconstruita completa, iar ceva mai curand, in 1998, moscheea a fost “retusata” pentru a deveni ceea ce este acum.

La fel ca si alte simboluri ale Dubaiului, Marea Moschee impresioneaza prin marimea sau, interiorul fiind suficient de incapator pentru 1.200 de credinciosi, precum si prin frumusetea arhitecturii si alte elemente distinctive, precum minaretul, cel mai inalt din Dubai, crainicul ce ii cheama pe oameni la rugaciune, dar si cele noua cupole mari construite in stilul traditional arab.

Moscheea Jumeirah

O alta atractie religioasa deosebita cu care se mandresc arabii este Moscheea Jumeirah, care este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai fotografiate din Dubai, datorita minaretelor si a cupolelor sale de un alb imaculat.

Deschisa oficial in anul 1978, aceasta este singura moschee din Dubai care este deschisa si pentru non-musulmani, care o pot vizita si in interior. Profita de aceasta ocazie rara si descopera aceasta incursiune in religia tarii.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …