miercuri, 27 octombrie , 2021

Dezastru de neimaginat in judet!

Dezastru de neimaginat pe DE 581, in apropiere de municipiul Husi, unde o furtuna naprasnica a dizlocat porțiuni întregi de asfalt, a rupt poduri, a măturat totul în cale. Puhoaiele au reușit să ia la vale pana si autoturismele. Traficul in zona a fost oprit pentru TIR-urile care se indreptau sau veneau dinspre Albita, iar autoturismele au fost dirijate pe un drum ocolitor. Drumarii au actionat toata noaptea pentru ca traficul sa fie reluat in aceasta dimineata in conditii de siguranta.

de-rupt1

 

O ploaie torentiala care a durat mai bine de o ora, insotita de fulgere si grindina a maturat totul pe o raza de cativa kilometri. Viitura puternica a smuls portiuni de asfalt din DE 581, care leaga Crasna de Husi, iar un pod a fost distrus in totalitate. Traficul a fost blocat. Politistii au dirijat masinile mici pe rute ocolitoare, iar soferii tir-urilor care se indreptau catre Albita au fost sfatuiti sa mearga prin Iasi pentru a ajunge la destinatie sau sa astepte pana and soseaua va fi reparata si traficul reluat.

Multi au ales sa ramana peste noapte in parcari, pentru ca nu aveau suficienta motorina pentru a face un ocol de cateva sute de kilometri sau, conform contractelor, trebuiau sa iasa cu marfa din tara doar prin Vama Albita.Intre timp, pe raza localitatii Satu Nou, lucrarile de decopertare a drumului erau in toi. Cei de la Drumuri au actionat cu zeci de angajati si mai multe utilaje, toata noaptea. Satenii spun ca au trait clipe de groaza. Ploaia a durat mai bine de o ora, dar s-a manifestat violent, iar cantitatea de apa adunata de pe deala a fost uriasa. Forta suvoaielor a maturat totul in cale. In aceasta dimineata, traficul in zona a fost reluat.

Sursa:Estnews

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …