miercuri, 27 octombrie , 2021

Doctoriţa Gabriela Rusu nu mai are interzis în spital

Gabriela Rusu, fostă şefă a secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, implicată în scandalul doctoriţelor şpăgare, a fost condamnată definitiv. Pentru abuz în serviciu, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au păstrat condamnarea la un an de închisoare, cu suspendare, şi interzicerea unor drepturi, însă i-au redus numărul de zile de muncă în folosul comunităţii şi i-au redat dreptul de a lucra în spital.

gabriela rusu

 

În timp ce procesul medicilor ginecologi Simona Botez, Doina Andrei şi Adrian Tănăsescu, judecaţi pentru luare de mită şi fals intelectual, este încă pe rol, judecătorii vasluieni continuând să audieze pe bandă rulantă martorii din dosar, cel de-al patrulea inculpat a fost deja condamnat la Tribunalul Vaslui, iar pe 8 martie, şi-a aflat şi pedeapsa definitivă dispusă de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Este vorba despre Gabriela Marcela Rusu, fosta şefă a secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, care a fost judecată doar pentru abuz în serviciu.

Prima instanţă a condamnat-o la un an de închisoare, cu suspendare, şi doi ani interzicerea unor drepturi, inclusiv acela de a mai călca în spitalul unde a profesat, dar judecătorii ieşeni au fost ceva mai miloşi.

Judecătorii Curţii de Apel au dispus reducerea de la 91 la 60 a numărului de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Instituţiile publice unde va presta sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui şi/sau Primăria Vaslui, însă nu ea va alege, ci consilierul Serviciului de Probaţiune. Nu în ultimul rând, în hotărârea definitivă se precizează că se constată integral acoperit prejudiciul cauzat părţilor civile – Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …