miercuri, 27 octombrie , 2021

Doctoriţele şpăgare au scăpat de arest

Doctoriţele Simona Botez şi Doina Andrei, arestate în urmă cu aproape un an, au scăpat de arestul la domiciliu. Decizia Tribunalului Vaslui este definitivă.

simona botez si doina andrei vaslui

 

 

 

Cele două au fost, în schimb, plasate sub control judiciar şi li s-a interzis să se apropie de Spitalul Judeţean de Urgenţă, unitate în care au lucrat aproape 20 de ani. Ele nu au voie nici să-şi practice meseria, le este interzis să vorbească una cu alta ori să părăsească oraşul.

Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce, pe 2 februarie 2015, o pacientă a sunat la Linia TelVerde Anticorupţie, anunţând că doctoriţa Simona Botez i-a solicitat 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină. Poliţiştii au organizat un flagrant, folosindu-se de un ofiţer sub acoperire. În timpul cercetărilor, mai multe paciente internate în Secţia Obstetrică-Ginecologie le-au denunţat pe Simona Botez şi Doina Andrei că le-au pretins bani pentru efectuarea serviciilor medicale

Doina Andrei este acuzată de săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită, iar Simona Botez, de comiterea a şase infracţiuni de luare de mită. În sarcina lor s-a reţinut şi efectuarea de avorturi ilegale, la gravide cu sarcina mai mare de patru luni, faptă pedepsită de lege cu închisoare de la şase luni la trei ani.
În cursul descinderilor la spital, ofiţerii anticorupţie au mai descoperit pacienţi care figurau internaţi cu nume fictive. Doctoriţele recurgeau la astfel de practici pentru a justifica scoaterea din farmacia unităţii a unor medicamente şi materiale sanitare.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …