Două gimnaste din Bârlad concurează la Campionatul Național Individual Open

Două gimnaste de 14 și 17 ani, din Bârlad, vor participa în această săptămână la Campionatul Național Individual Open, respectiv RomGym Trophy, desfășurate la București, unde se vor întrece cu cele mai bune sportive din țară, din Suedia și din Insulele Feroe. În timp ce gimnasta de 14 ani va reprezenta CSS Bârlad, cea mai mare va concura pentru CS Dinamo București.

Peste doar trei zile va debuta o nouă ediție a Campionatului Național Individual Open de gimnastică artistică feminină. Concursul se va desfășura în Sala Polivalentă din București între 16-19 septembrie, la start fiind aliniate cele mai bune sportive din țară. Fiind vorba despre o competiție open, regulamentul permite participarea gimnastelor mai mari de 13 ani, acestea urmând să concureze de la egal la egal cu senioarele (mai mari de 16 ani), printre ele numărându-se și campioana europeană și mondială Larisa Iordache. În același timp se va desfășura și RomGym Trophy, competiție organizată în premieră de Federația Română de Gimnastică, la care vor lua parte sportive din Suedia și din Insulele Feroe.

Bârladul va fi reprezentat de două gimnaste, în speță Amalia Puflea (14 ani), legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad și inclusă în categoria Junioare I, Nivel 6 (14-15 ani), și Daniela Trică (17 ani), legitimată la CS Dinamo București și inclusă în categoria Senioare (peste 16 ani). Prima continuă să reprezinte Bârladul în competiții, chiar dacă, din octombrie 2018, face parte din lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, județul Hunedoara. A doua a fost legitimată până la începutul lui noiembrie 2020 la CSS Bârlad, după care s-a transferat la Dinamo. Însă, de patru ani, este inclusă în lotul național ce se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor de la Deva. Ambele și-au început cariera în cadrul secției de gimnastică a CSS Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache.

Așa cum a fost stabilit de zile bune programul, prima zi (joi, 16 septembrie) este dedicată antrenamentelor de acomodare, iar a doua (vineri, 17 septembrie) unor noi antrenamente și festivității de deschidere a campionatului. Concursul propriu-zis se va desfășura sâmbătă și duminică (18 și 19 septembrie). În funcție de evoluțiile gimnastelor din etapa de calificări, cele mai bune se vor întrece în finalele pe aparate astfel: primele două clasate din România vor accede în finala RomGym Trophy, unde se vor întrece cu două sportive din Suedia și una din Insulele Feroe, iar cele clasate pe locurile 3-8 vor merge în finala Open, unde va participa și o sportivă din Insulele Feroe.

„Campionatul Național Individual Open este cel mai important concurs din sezonul competițional 2021, este deschis gimnastelor de toate vârstele începând cu 13 ani și se desfășoară după codul internațional. Totodată, reprezintă un bun prilej de verificare a nivelului de pregătire al sportivelor în vederea formării echipei naționale ce va participa la Campionatul Mondial din Kitakyushu (Japonia), programat pentru 18-24 octombrie”, ne-a declarat Ana Maria Iordache, care va participa la campionat în calitate de arbitră.

Trebuie spus că, în total, vor participa 35 de gimnaste, dintre care 28 din România (CS Dinamo București – 5 sportive, CS Farul Constanța – 6 sportive, CSA Steaua București – 5 sportive, CSS Bârlad – 1 sportivă, CSS Focșani – 2 sportive, CSS 1 Constanța – 3 sportive, LPS Cetate Deva – 5 sportive), 2 din Insulele Feroe și 5 din Suedia.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/09/doua-gimnaste-barlad-campionatul-national/

Vezi si

Adrian Porumboiu, interviu GSP: „Am vrut să fac la Vaslui o echipă curată, frumoasă, care să practice un joc de calitate și să ridice prestigiul Vasluiului!”

INTERVIU GSP… Săptămâna trecută, Adrian Porumboiu a acordat celor de la Gazeta Sporturilor un interviu …