Drama unei vasluience: a căzut în patima jocurilor de noroc și a recurs la un gest extrem!

O femeie în vârstă de 54 de ani, din municipiul Vaslui, s-a băgat în datorii după ce a căzut în patima jocurilor de noroc, iar la sfârșitul săptămânii trecute a apelat la un gest extrem: și-a pus capăt zilelor, spânzurându-se în apartamentul în care locuia împreună cu concubinul său. Cei doi nu aveau o situație financiară rea, ambii lucrând la o firmă de taxi din oraș, ea ca dispecer, el ca șofer. Cu câteva zile înainte de a se sinucide, femeia a fost văzută într-o sală de jocuri de noroc, apropiații bănuind că aceasta a pierdut o sumă mare de bani la păcănele.

În ultimii ani, numărul persoanelor care au devenit dependente de păcănele a explodat în România, însă gravitatea situației nu este cunoscută cu adevărat pentru că majoritatea persoanelor cu probleme nu se adresează unui psihoterapeut sau psihiatru. Într-un oraș mic precum Vasluiul, s-a ajuns în situația să avem peste 70 de săli de jocuri de noroc, densitatea lor fiind asemănătoare cu cea a sălilor din Las Vegas. De la gară și până la spital întâlnim cazinouri din 15 în 15 metri, unul lângă celălalt, tot mai mulți vasluieni căzând pradă păcănelelor.

Accesibilitatea crează consum, iar prima experiență în cazinou începe cu sume mici, de ordinul zecilor de lei. Cu trecerea timpului însă acestea tot cresc, până când dependenții ajung să-și bage la păcănele salariile. Mariana S. din municipiul Vaslui este cea mai recentă victimă a acestei dependențe. Femeia obișnuia să joace aproape zilnic la păcănele, împreună cu concubinul său. Ambii petreceau ore întregi, în fiecare zi, în sălile de jocuri de noroc, unde, de cele mai multe ori, își lăsau toți banii câștigați la locul de muncă. În ultimele luni, din cauza dependenței de păcănele, cei doi nu au mai avut cu ce să-și mai plătească chiria, iar datoriile creșteau văzând cu ochii. Problemele financiare au adus certuri, neînțelegeri, care au culminat cu un gest extrem din partea femeii. Sâmbătă, aceasta a decis să-și încheie socotelile cu viața, spânzurându-se în apartamentul în care locuia împreună cu concubinul ei.

Statul român asistă pasiv la valul de sinucideri

În timp ce românii își pun capăt zilelor pe fondul problemelor cu jocurile de noroc, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituție a statului român, încasează o “taxă pe viciu” de la operatorii privați din industrie, pe care ar trebui să o folosească pentru a preîntâmpina astfel de tragedii. Banii sunt colectați anual, însă prevenție nu se face deloc.

La finalul anului trecut, parlamentarii USR au depus un proiect de lege prin care sălile de jocuri de noroc sunt interzise în proximitatea unităților de învățământ. Industria jocurilor de noroc a reacționat, iar votul pentru această inițiativă legislativă a fost amânat. “Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și binele copiilor și tinerilor, nu banii pe care-i varsă la buget o industrie. Dacă jocurile de noroc duc la dependență, dacă ele distrug vieți, dacă destramă familii și duc la suicid, trebuie să facem ceva și să facem rapid”, declara, săptămâna trecută, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Sursa: 

https://www.vremeanoua.ro/drama-unei-vasluience-a-cazut-in-patima-jocurilor-de-noroc-si-a-recurs-la-un-gest-extrem/

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …