Elevii postlicealelor sanitare din Vaslui, sprijin pentru medicii care vor trata bolnavii infectati cu COVID-19

Elevii postlicealelor sanitare din anii II si III vor fi recrutati pentru a desfãsura activitãti de sprijin în spitale, dacã numãrul cazurilor infectate cu coronavirus va depãsi capacitatea curentã a unitãtilor medicale. Anuntul a fost fãcut de seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã, Raed Arafat, si îi vizeazã în special pe rezidenti si pe studentii la Medicinã, începând cu anul IV. “Rezidentii la specialitãtile Medicinã de urgentã, Anestezie terapie intensivã, Boli infectioase vor întrerupe stagiile de practicã în toate celelalte sectii în care sunt distribuiti si se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele si gãrzile din sectiile a cãror specialitate o urmeazã. În acest moment, vor reveni în centrele lor de bazã, unde vor practica exact domeniul pentru care se specializeazã”, a precizat Raed Arafat.

scoli_postliceale_

De asemenea, si rezidentii din specialitãtile de Medicinã internã si Medicinã de familie îsi întrerup stagiile de pregãtire si se vor prezenta la directiile de sãnãtate publicã, în vederea repartizãrii la serviciile de ambulantã, unitãtile de primiri urgente, camerele de gardã sau sectiile de spital, în functie de necesitãti, inclusiv pentru a sprijini directiile de sãnãtate publicã. “În fiecare centru universitar vor fi recrutati studenti începând din anul 4 pe bazã de voluntariat pentru camerele de gardã. Studentii recrutati desfãsoarã activitãti de sprijin doar în situatia depãsirii capacitãtii curente a unitãtilor medicale. Recrutãri similare se vor face în fiecare judet unde existã scoli postliceale sanitare, începând cu cei din anul II. De asemenea, elevii recrutati vor desfãsura activitãti de sprijin doar în cazul depãsirii capacitãtii curente a unitãtilor medicale si doar pe bazã de voluntariat. Comitetele judetene si locale de urgentã se vor asigura de cazarea si hrãnirea studentilor si elevilor recrutati, dacã acest lucru este necesar”, a mai precizat Arafat.

Sase scoli postliceale sanitare în Vaslui

În Vaslui sunt sute de elevi care, în cazul în care numãrul cazurilor infectate cu COVID-19 se va înmulti, vor fi recrutati ca voluntari pentru a desfãsura activitãti de sprijin. Asta pentru în judet sunt sase scoli postliceale sanitare: FEG Education, filiala Vaslui si filiala Bârlad, Scoala Postlicealã Sanitarã “Radu Miron” Vaslui, Scoala Postlicealã Sanitarã “Anastasie Fãtu” Vaslui, Scoala Postlicealã Sanitarã “Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Scoala Postlicealã Sanitarã “Mihai Ralea” Husi. Mãsurile anuntate de seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã, Raed Arafat, au ajuns în rândul elevilor prin intermediul retelelor de socializare. “Tinem legãtura cu ei prin intermediul grupurilor de Facebook, unde le trimitem cursurile în aceastã perioadã în care scolile sunt închise, le-am transmis cã se pot înscrie ca voluntari în cazul în care capacitatea unitãtilor medicale va fi depãsitã. Noi sperãm sã nu se înmulteascã cazurile de persoane infectate cu coronavirus, însã, dacã va fi cazul, sunt sigur cã multi elevi se vor înscrie ca voluntari”, a transmis prof. Romel Vicol, directorul Scolii Postliceale Sanitare “Radu Miron” Vaslui.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/elevii-postlicealelor-sanitare-din-vaslui-sprijin-pentru-medicii-care-vor-trata-bolnavii-infectati-cu-covid-19

Vezi si

Omicronul „a bătut” Delta! Nou record de cazuri în județul Vaslui: 300 într-o singură zi!

Record absolut înregistrat de la declanșarea pandemiei în ceea ce privește numărul infectărilor COVID-19 într-o …