sâmbătă, 18 septembrie , 2021

Elevii și profesorii vor fi obligați să meargă lunar la psiholog

Violența, consumul de droguri și alte probleme de comportament semnalate în ultimii ani în grădinițele, școlile și universitățile românești i-au determina pe aleșii neamului să ia măsuri.

elevi

Concret, la începutul lunii viitoare se va depune un proiect legislativ în care se va cere ministerului educație să înființeze în fiecare unitate de învățământ din România câte un cabinet de psihologie în care vor lucra specialiști în domeniu.

Mai mult, proiectul de lege prevede ca fiecare elev, student sau copil la grădiniță să fie supus lunar unui control psihologic de rutină.

Legea conține și prevederea ca și educatorii, învățătorii și profesorii, dar și personalul auxiliar din unitățile de învățământ să facă lunar un drum pe la cabinetul psihologului.

”Nu vrem să băgăm frica în copii sau părinți, dar foarte mulți dintre elevi și studenți nu au parte de o consiliere psihologică atunci când întâmpină anumite probleme. Cred că un control lunar, adică o discuție cu specialistul ar prinde bine fiecăruia, atât copiilor cât și dascălilor. Dacă specialistul constată din timp anumite probleme de comportament, atunci este mult mai ușor ca acestea să fie tratate. În acest fel se vor evita evenimentele neplăcute, care sunt cu zecile în școlile, liceele și universitățile noastre”, a declarat  unul dintre inițiatori. Aceștia spun că au luat deja legătura cu specialiștii în domeniu, care sunt gata să ajute la acest proiect.

sursa:libertatea.ro

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …