Elevii vasluieni, pe podiumul Olimpiadei Nationale de Limbi Romanice

Elevii vasluieni s-au întors acasã cu rezultate foarte bune de la Olimpiada nationalã de limbi romanice – spaniolã, italianã si francezã. Lotul judetean a obtinut mai multe Premii I, II, III si Mentiuni. Elevii au fost însotiti de profesoarele Amalia-Giorgiana Cazacu de la Școala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui si la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Andreea Zahariuc de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui si la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, precum si profesoara Elena-Cristina Ciupilan, de la Școala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi.

„Rezultatele obtinute de elevii nostri fac cinste scolii vasluiene, ilustrând deja o traditie pentru învãtarea limbilor moderne. Felicitãri tuturor elevilor si profesorilor îndrumãtori pentru efortul depus si implicarea activã pentru a face performantã! Mult succes în continuare!”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Etapa nationalã a Olimpiadei de limbi romanice – limbile spaniolã, italianã si francezã s-a desfãsurat în perioada 09-13 aprilie 2023 la Cluj-Napoca. La limba spaniolã, elevul Andrei Raul Sandu (clasa a XII-a) a obtinut Premiul I, iar eleva Amalia Budeanu (clasa a X-a) a obtinut Premiul III. Andrei este elev al Liceului Teoretic „Emil Racovitã”, iar Amalia învatã la Liceul cu Program Sportiv. Ambii elevi sunt pregãtiti de profesoara Gabriela-Mihaela Tofan atât la clasã, cât si la Centrul Judetean de Excelentã. La limba italianã, lotul judetean a obtinut trei premii I. Acestea au fost obtinute de elevele Alexia Harbuz (clasa a VII-a) si Giorgia Sîrbu (clasa a VIII-a)

de la Școala Gimnazialã „Stefan cel Mare” Vaslui, precum si de Lois Blãnaru (clasa a X – a) de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã”. Alexia si Giorgia sunt pregãtie de profesoara Liliana Botez atât la clasã, cât si la Centrul Judetean de Excelentã, iar Lois, de cãtre profesoara Mirela Fighiuc. La limba francezã, lotul judetean a obtinut un premiu II si o mentiune. Raluca-Ioana Otel, elevã în clasa a VIII – a la scoala Gimnazialã „Vasile Alecsandri” Vaslui, profesor îndrumãtor Oana-Cãlina LUPU, participantã la categoria clasa a VIII -a normal, a reusit sã obtinã premiul al II – lea la faza nationalã. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Camelia-Ecaterina Badea. Lavinia-Maria BOICIUC, elevã în clasa a IX – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Lola Tãtaru, participantã la categoria clasa a IX -a intensiv/bilingv, a reusit sã obtinã mentiune la faza nationalã. Aceasta studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, alãturi de profesorul Alexandru Mîtã.

 

Elevii vasluieni, pe podiumul Olimpiadei Nationale de Limbi Romanice

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …