Eşti frumoasă? Nu o să-ţi găseşti de muncă. Află de ce

Dacă ataşezi o fotografie CV-ului tău crezi că poţi să îţi sporeşti şansele să găseşti un loc de muncă? Din păcate, depinde de cât de atrăgătoare eşti.

gagiga job loc de munca

Potrivit unui nou studiu realizat de doi cercetatori israelieni, Bradley Ruffle si Ze’ev Shtudiner, angajatorii iau foarte mult in considerara un CV daca acesta are atasata si o fotografie. Din pacate insa, pentru multi dintre cei care aplica pentru job-uri, fotografia atasata CV-ului se poate dovedi mai degraba o bariera in a obtine acel loc de munca.

Cei doi cercetatori mai sus mentionati au trimis 2.500 de CV-uri false la diverse firme, in cate doua exemplare aproape identice: CV-ul unei persoane a fost trimis atat cu fotografie atasata cat si fara fotografie atasata.

Rezultatele au fost cat se poate de ciudate. Astfel, se pare ca barbatii care arata bine au sanse incredibil de mari sa fie chemati la un interviu, pe cand cei care nu arata bine ar trebui sa trimita doar CV-uri fara fotografie atasata. Asa ar avea, se pare, mai multe sanse sa fie chemati la interviu. Rezultatul cel mai surprinzator insa a fost urmatorul: CV-urile false care aveau atasate fotografii cu femei atractive au fost respinse de cele mai multe ori. Da, rezultatul a fost ca femeile frumoase au greutati foarte mari in a fi luate in serios de angajatori, asa ca isi gasesc de munca foarte foarte greu. Pe de cealalta parte, CV-urile cu fotografii de femei normale au fost luate in considerare, potrivit Huffingtonpost.

Explicatia este foarte simpla: femeile sunt invidioase una pe cealalta. O concluzie la care au ajuns si cercetatorii israelieni care, indignati de rezultatele obtinute, au dorit sa afle si motivele pentru care femeile frumoase nu prea sunt chemate la interviuri. Si raspunsul a fost simplu: 93% dintre angajatii firmelor de recrutari care au decis ce CV-uri merita sa fie luate in considerare erau femei. Asta da discriminare, nu?

Vezi si

S-au afișat rezultatele la BAC: trei medii de 10 în județul Vaslui

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Bacalaureat pe site-ul bacalaureat.edu.ro, precum și la avizierele unităților …