Accesarea fondurilor structurale şi implementarea cu succes a proiectelor europene reprezinta în prezent principala cale de creştere a companiilor romaneşti şi a economiei naţionale în ansamblul ei. Societățile și companiile care accesează fonduri europene potrivit legislației românești trebuie să respecte atât legile românești referitoare la accesarea fondurilor europene, cât și legislația europeană.
Expertul accesare fonduri structurale şi de coeziune europene este specialistul care a urmat un curs de specializare, cu nivel de pregatire studii superioare, care identifică încadrarea unui proiect într-unul din programele europene dezvoltate de ţara noastră şi poate realiza un management de proiect.
Cui se adreseaza cursul?
Cursul Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, coordonatorilor si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale sau care doresc sa faca parte din echipele de scriere si implementare a proiectelor finantate din fonduri structurale. De asemenea, cursul se adreseaza companiilor private care doresc dezvoltare cu propriile forte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, respectiv membrilor echipei de proiect care, la finalul cursului, vor obtine competente/ abilitatispecifice necesare scrierii unei cereri de finantare pentru un proiect de succes: Diplomele eliberate în urma absolvirii acestui curs vă certifică toate competențele profesionale necesare scrierii de proiecte în domeniul fondurilor structurale. Mai mult, autoritățile contractante solicită în cadrul licitațiilor certificarea ANC, fost CNFPA pentru pozițiile de expert în cadrul proiectelor finanțate din fonduri structurale.
Obiectivul cursului
Cursul “Expert Accesare Fonduri ” este un curs de specializare cu certificare ANC (Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educației, Cercetării și Inovării).
Obiectivul cursului este de a pregăti persoane pentru ocupaţia de Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene (cod COR 242213).
Obținerea certificării dă dreptul absolvenţilor de a practica meseria de Expert Accesare Fonduri.
Beneficii:
Cel mai competitiv și mai implicat cursant se va alătura echipei noastre de consultanți;
Veți avea acces la portofoliul de proiecte ce au obținut finanțare nerambursabilă;
Veți beneficia de consultanță gratuită postcurs în elaborarea proiectelor;
Veți obține o diplomă recunoscută la nivel național și european, certificată de ANC;
Diploma are valabilitate pe viață.
Competențe dobândite
Realizarea documentării necesare realizării proiectului;
Identificarea surselor de finanţare;
Întocmirea corectă şi eficientă a documentelor proiectului (Cerere de Finanţare, Plan de Afaceri, Prognoza economico- financiară, Cash Flow, Calculul indicatorilor financiari de monitorizare);
Asigurarea implementării corecte şi eficiente a proiectului;
Asigurarea corespondenţei cu Agentia de Management prin raportarile periodice in perioada de monitorizare.
Documente necesare înscrierii
Copie C.I./B.I.
Copie Certificat de naștere
Copie Certificat de căsătorie (dacă este cazul)
Copie Diplomă de Licență
C.V.
Taxa de participare
Pentru prima serie de cursanti, taxa de participare este de 750 RON, redusă de la 900 RON.
Taxa include: taxa de înscriere; livrarea trainingului; suportul de curs; asistenta pe parcursul realizarii proiectului; examenul şi eliberarea certificatelor ANC; pauzele de cafea.
ATENȚIE ! Costul cursurilor autorizate de ANC/CNFPA se deduce integral din impozitul pe profit sau pe venit! Conform art.34 din Ordonanța nr.129/2000 republicată : societățile comerciale, companiile și societățile naționale, regiile autonome și alte instituții pot efectua cheltuieli pentru formarea profesională a salariaților, cheltuieli care se deduc, după caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit.
Alege sa te specializezi intr-un domeniu de succes!