sâmbătă, 13 iulie , 2024

Fără implicarea cetățenilor, colectarea selectivă a deșeurilor nu are nicio șansă!

Județul Vaslui are un grad de reciclare al deșeurilor de numai 11,76 %. Acest procent este similar trendului național, dar e departe de ţinta de reciclare „foarte ambiţioasă” pentru România de 55% până în anul 2025.

Mihaela Budianu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui, a spus că rolul autorităților publice în gestionarea deșeurilor este determinant, având în vedere că ținta de reciclare depinde de doi factori: de calitatea serviciului de colectare a deşeurilor şi de cetăţeni.

De altfel, în ultimii ani, primarii din județul Vaslui se implică activ în gestionarea deșeurilor la nivelul comunităților pe care le administrează. Este și cazul primarului comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, care îndeamnă locuitorii satelor să păstreze curățenia și să colecteze selectiv deșeurile pe care le produc în urma consumului gospodăresc. Pentru această acțiune, autoritățile locale au pus la dispoziția cetățenilor containere speciale.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/11/09/fara-implicarea-cetatenilor-colectarea-selectiva-a-deseurilor-nu-are-nicio-sansa/

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …