miercuri, 8 februarie , 2023

Fără pădure, nu scăpăm de secetă! Silvicultorii vasluieni și-au propus să împădurească 200 de hectare în acest an

Direcția Silvică (DS) Vaslui și-a fixat în acest an un program de împăduriri de 200 de hectare. Este vorba despre 40 de hectare care vor fi împădurite artifical integral, iar restul suprafeței este acoperit de regenerări naturale. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că sunt deschise șantiere de împăduriri în toate ocoalele silvice, iar acțiunea va continua și în această toamnă.

În ceea ce privește efortul de refacere a zonelor forestiere din județul Vaslui, Toader Dima, primarul comunei Berezeni, a spus că la sfârșitul lunii martie 2022 a fost finalizată activitatea de împădurire pe o suprafață de 113 hectare. Plantarea de puieți a avut loc în cadrul unui program intitulat „Prima Împădurire”, program derulat de către Ministerul Agriculturii prin Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură.

„Mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt și am terminat împădurirea în primele luni ale acestui an. Această suprafață plantată se alătură altor 146 de hectare cu pădure, care a fost finalizată anul trecut. Deci, avem aproape 300 de hectare de pădure pentru comuna Berezeni, pentru cei care se ocupă de agricultură. E o zonă unde a plouat foarte puțin, iar cu cei câțiva litri de precipitații nu cred că culturile agricole vor pleca bine. Ar trebui să mărim această suprafață de pădure pe Lunca Prutului, care să ne ajute foarte mult la așezarea climei”, a spus Toader Dima.  

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/08/11/fara-padure-nu-scapam-de-seceta-silvicultorii-vasluieni-si-au-propus-sa-impadureasca-200-de-hectare-in-acest-an/

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …