Festivalul Iei de la Huși, declarat un succes

Peste 20 de ansambluri de dansatori din județ, acompaniați de orchestrele „Trandafir de la Moldova” Huși și „Rapsodia Vasluiului”, au oferit momente de virtuozitate și măestrie prin dansul lor celor câteva sute de hușeni care au fost spectatori entuziaști ai ediției de anul acesta, a V-a, a Festivalului Iei.

Organziatorii, Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean Vaslui și Primăria Huși, au declarat drept un succes ediția de anul acesta a Festivalului Iei, desfășurat la Huși weekedul trecut, manifestare considerată o preselecție pentru participarea în cadrul Festivalului „Hora din Străbuni”, din perioada 2-6 august 2023.

Sute de hușeni au asistat ca spectatori entuziaști la cea de-a V-a ediție a Festivalului Iei de la Huși, în Piața Tricolorului, ceea ce, pentru organziatori a reprezentat o bună promovare portului tradițional și dansului popular românesc.

Peste 20 de ansambluri de dansatori din județ, acompaniați de orchestrele „Trandafir de la Moldova” Huși și „Rapsodia Vasluiului”, au oferit momente de virtuozitate și măestrie.

„Asistăm la o reuniune a tuturor ansamblurilor folclorice din județ, unde niște copii minunați duc pe mai departe tradițiile noastre. Le mulțumesc că sunt aici, la Huși, și ne prezintă tot ce are mai autentic și mai frumos poporul român”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

„La fiecare activitate căutăm să antrenăm autoritățile publice locale, fiindcă dorința noastră e să avem o activitate extinsă la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale. Activitatea de astăzi este plină de culoare, este, de asemenea, plină de semnificație. A uni un număr atât de mare de persoane care să poarte costumul popular, care să dea o importanță simbolului acesta, care îl reprezintă costumul popular românesc este o activitate care nu poate fi contestată de nimeni. Ea poate fi sesizată vizual, poate fi percepută ca atare și atunci rămâne în mintea oamenilor pentru multă vreme. Folosim acest eveniment și pentru a întări sentimentul național, sentimentul patriotic și valorile tradiționale”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Sursa:

Festivalul Iei de la Huși, declarat un succes

Vezi si

Greva de la casele de pensii s-a încheiat

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au …

Comments are closed.