Peste 1.000 de liceeni de clasa a XII-a au sărbătorit Ziua Absolventului

Peste 1.000 de elevi de clasa a XII-a din cele cinci licee din municipiul Vaslui au participat, ieri, la Ziua Absolventului de Liceu, eveniment organizat de Primăria Vaslui. Alături de părinţi şi cadre didactice, liceenii au mărşăluit pe Bulevardul Ştefan cel Mare, după care s-au adunat în Piaţa Centrului Civic, unde au fost felicitaţi de oficialităţile locale.

„Acum sunteţi pregătiţi pentru a înfrunta provocările şi obstacolele vieţii, cu responsabilitate şi cu şanse reale de reuşită. Ca de fiecare dată în momentele importante din viaţa voastră de şcolari, vă sunt alături oamenii dragi, împărtăşind astfel bucuria absolvirii, părinţii şi profesorii voştri. Grija, iubirea, devotamentul, dăruirea şi poveţele lor v-au fost imbold şi sprijin. Vă doresc să deveniţi oamenii pe care cei dragi i-au inspirat şi să trăiţi satisfacţia de a reuşi în ceea ce v-aţi propus! Nu uitaţi să le mulţumiţi din nou şi din nou, să-i respectaţi şi să-i preţuiţi, oricât de departe v-ar purta cărările vieţii! Pentru voi, la final de liceu, se configurează la orizont un nou început. Îmi doresc să fiţi destul de înţelepţi şi să purtaţi visurile cu demnitate şi responsabilitate, să fiţi apreciaţi pentru ceea ce sunteţi şi pentru ceea ce vă străduiţi să deveniţi. Nu uitaţi să învăţaţi din fiecare împlinire şi din fiecare popas pe care drumul spre ideal le presupune. Fiţi buni şi sinceri, pentru că în toate acestea stă puterea oamenilor de a schimba lumea”, a transmis inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Cristiana Botan.
Ziua Absolventului de Liceu a fost iniţial programată pe data de 24 mai, dar apoi amânată din cauza grevei generale din învăţământ.
Chiar dacă nu au situaţiile şcolare încheiate, liceele vasluiene şi-au desemnat şefii de promoţie, care, ieri, au susţinut discursuri în faţa tuturor absolvenţilor şi au predat în mod simbolic „cheia succesului” șefilor de promoție din clasele a XI-a.

„Aici, în inima Vasluiului și sub privirea de bronz a Domnitorului, ne-am adunat – câtă frunză, câtă iarbă – elevi, profesori, părinți, oficialități, reprezentanți mass-media, să marcăm un moment de sărbătoare de o aleasă trăire și încărcătură emoțională. O nouă generație de absolvenți trece astăzi printr-un carusel amețitor de sentimente, stăpânită de amintirea frumuseții fără de egal a anilor de liceu. Se vor arunca tocile în aer la final, însă va rămâne neștearsă forfota zilelor de școală pline de exuberanța voastră adolescentină. Ziua de mâine, însă, este tot a voastră, o zi în care veți porni, curajoși și plini de încredere spre încercările ce vor să vină. E bucurie mare astăzi în Centrul Civic al Vasluiului, dar bucuria nu trebuie să acopere gândul vostru de recunoștință față de cei care v-au marcat devenirea acum și întotdeauna: părinții și profesorii voștri. Să nu uitați tot ce au făcut acești oameni pentru voi în toți acești ani, cu grijă, cu trudă, poate strângând din dinți, poate cu prețul sănătății lor. Veți avea de înfruntat clipe mai grele, obstacole neașteptate, dar le veți învinge dacă vă veți domina greșelile și dacă vă veți gestiona înțelept reușitele. Să vă clădiți și să vă trăiți viitorul cu demnitate și curățenie sufletească. Și nu uitați: lumea e la picioarele voastre și nu voi la picioarele lumii! Să credeți în voi așa cum noi credem în voi și în forța voastră de a reuși! Mult succes la examenele care vă așteaptă!”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Sursa:

Peste 1.000 de liceeni de clasa a XII-a au sărbătorit Ziua Absolventului

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.