FOTO: Argint european la geografie, obținut de un codrenist din Bârlad

Elevul din Bârlad, Cosmin Dulgheru, a reușit să-și transforme pasiunea pentru geografie într-o performanță remarcabilă. La doar vârsta de 14 ani, el a câștigat o medalie de argint la cea de-a opta ediție a Olimpiadei Europene de Geografie (EGEO 2023), desfășurată în perioada 24 – 30 iunie la Belgrad, Serbia. Cosmin este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și a fost îndrumat în această activitate de către profesoara sa de geografie, Cristina Oprea.

România a obținut un rezultat remarcabil la EGEO 2023, clasându-se pe primul loc în clasamentul pe țări. Echipa de juniori a țării noastre, din care a făcut parte și Cosmin Dulgheru, a adus acasă patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz. Cosmin a reușit să obțină o medalie de argint, aducând astfel o nouă performanță în orașul său natal, Bârlad.

Echipa de juniori a României a fost formată din patru elevi talentați. Pe lângă Cosmin Dulgheru, medaliatul de argint, echipa a mai inclus pe Ștefan Cristian Drăguț de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, care a obținut medalia de aur și cel mai mare punctaj, Iustin Balan de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, medaliat cu aur, și Paul Ioan Țiplic de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, care a obținut medalia de bronz.

Cosmin Dulgheru a dezvoltat pasiunea pentru geografie încă de la o vârstă fragedă și a participat cu succes la numeroase olimpiade și concursuri de geografie în gimnaziu. Anul acesta, la Olimpiada Națională de Geografie de la Pitești, el a decis să participe la proba de baraj pentru a-și testa cunoștințele. Cu toate că nu se pregătise în mod special pentru această competiție, a fost surprins să afle că s-a calificat. Participarea la Olimpiada Europeană de Geografie din Belgrad a fost o experiență de neuitat pentru Cosmin, care a avut ocazia să-și facă noi prieteni și să acumuleze noi cunoștințe.

Cosmin Dulgheru este mândru de medalia sa obținută la prima sa participare la EGEO și le mulțumește părinților și profesoarei sale de geografie, Cristina Oprea, pentru sprijinul acordat. Performanța sa remarcabilă reprezintă o sursă de inspirație pentru tinerii din Bârlad și pentru toți cei care își urmăresc pasiunile și își duc visurile către perfomanță.

Vezi si

Un elicopter va imprastia substante pentru combaterea tantarilor din Vaslui

Meteorologii avertizează că temperaturile vor depăși 34 de grade la umbră, zilele următoare. Pe fondul …

Comments are closed.