duminică, 3 decembrie , 2023

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad primește finanțare pentru dotarea unui Cabinet de planificare familială prin PNRR

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad va beneficia de o finanțare europeană în valoare de 55.727 de euro pentru implementarea proiectului „Cabinet de planificare familială – dotare cu echipamente”. Acest proiect a fost aprobat la finanțare cu fonduri PNRR de către Ministerul Sănătății și va contribui la modernizarea și reabilitarea Cabinetului de planificare familială din cadrul Ambulatoriului Integrat al spitalului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de conducerea spitalului, proiectul a fost depus în cadrul apelului PNRR/2022/C12/MS/I1.5 – Cabinete de planificare familială, Componenta 12 – Sănătate, și a fost aprobat pentru finanțare. Valoarea totală a investiției se ridică la 331.377,11 lei cu TVA, din care 327.212,11 lei cu TVA reprezintă cheltuielile eligibile finanțate prin PNRR, iar suma de 52.243,95 lei va fi suportată de Ministerul Sănătății. Spitalul va contribui cu o sumă proprie de 4.165 lei cu TVA, reprezentând cheltuielile neeligibile, și cu suma de 665 lei, reprezentând valoarea TVA a contribuției proprii.

Investiția va consta în achiziționarea de echipamente medicale precum analizor „point of care” pentru infecții cu transmitere sexuală, microscop cu lame pentru fungi, ecograf portabil cu sondă abdominală, frigider, echipamente IT, instrumentar medical, masă ginecologică și pat de consultație. De asemenea, vor fi achiziționate și materiale didactice specifice pentru derularea unor campanii de educație pentru sănătate. Proiectul va acoperi și costurile de formare a personalului medical care lucrează în cabinetele de planificare familială.

Implementarea acestui proiect va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea din Bârlad și împrejurimi, oferind servicii medicale de calitate în domeniul planificării familiale. Dotarea cabinetului cu echipamente moderne va permite desfășurarea unor investigații și tratamente mai precise și eficiente, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății și bunăstării populației.

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad este recunoscut pentru serviciile medicale de înaltă calitate pe care le oferă comunității locale și este constant în căutare de oportunități de dezvoltare și modernizare. Implementarea acestui proiect va consolida poziția spitalului în furnizarea de servicii medicale de calitate și va contribui la îmbunătățirea accesului la servicii de planificare familială în zonă.

Prin obținerea acestei finanțări europene, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad demonstrează angajamentul său față de îmbunătățirea sistemului de sănătate și asigurarea unor servicii medicale moderne și eficiente pentru comunitatea locală. Implementarea proiectului „Cabinet de planificare familială – dotare cu echipamente” va reprezenta un pas important în direcția îmbunătățirii calității vieții și sănătății populației din Bârlad și împrejurimi.

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.