Gabriel Beșleagă, directorul Aquavas Vaslui: Nu am impus restricții la apa potabilă! Cerem populației un consum rațional!

Gabriel Beșleagă, directorul general al SC Aquavas Vaslui, a spus că până la această dată nu au fost impuse restricții în ceea ce privește consumul de apă. Specialiștii urmăresc cu atenție evoluția meteo și, în funcție de acest indicator, vor lua deciziile viitoare. Pentru municipiul Vaslui sunt active toate cele trei surse de alimentare: acumulările Solești, Pușcași și priza de pe râul Bârlad.

În contextul secetei prelungite, operatorul regional recomandă cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice, și să se evite folosirea apei potabile în alte scopuri (irigații, spălare trotuare, umplere piscine etc.). De asemenea, acolo unde există posibilitatea, să se apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice, dar și în sectorul industrial sau agricol.

„Am cerut cetățenilor să aibă un consum de apă rațional. Deocamdată, nu se impune aplicarea de restricții. Pentru municipiul Vaslui sunt active toate cele trei surse de alimentare (Solești, Pușcași și Bârlad n.r.)”, a precizat Gabriel Beșleagă.

Administrația Națională „Apele Române” anunță că, în prezent, se aplică „Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare” – treapta III de restricții în județul Vaslui  acumularea Solești – municipiul Vaslui și comunele Lipovăț și Muntenii de Jos pentru care există surse alternative de alimentare cu apă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/07/19/gabriel-besleaga-directorul-aquavas-vaslui-nu-am-impus-restrictii-la-apa-potabila-cerem-populatiei-un-consum-rational/

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …