Gabriel Beșleagă, directorul Aquavas Vaslui: Nu sunt sisteme fără pierderi. Pierderile acceptabile sunt între 5 și 15%

SC Aquavas Vaslui și-a propus să reducă pierderile din rețeaua de distribuție la valori cuprinse 5 și 15%. Pentru atingerea acestui deziderat sunt în implementare o serie de proiecte în vederea modernizării sistemelor de alimentare cu apă. După investițiile din ultimii ani, în municipiul Vaslui sunt semnale pozitive în ceea ce privește diminuarea pierderilor. 

Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a spus că unul din obiectivele operatorului județean este modernizarea sistemului de alimentare cu apă în vederea diminuării pierderilor. Cum la nivel local pierderile în rețea erau de 35-45% s-au primit sume de bani pentru a reabilita aceste sisteme de alimentare. La finalizarea acestor investiții se va putea trage o concluzie în ceea ce privește pierderile.

Potrivit conducerii SC Aquavas Vaslui, primele semnale sunt pozitive. Spre exemplu, în municipiul Vaslui sistemul de distribuție se echilibra la un debit mediu de 250 metri/secundă, iar în prezent rețeaua de distribuție se echilibrează la un debit de 140 de metri/secundă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/12/05/gabriel-besleaga-directorul-aquavas-vaslui-nu-sunt-sisteme-fara-pierderi-pierderile-acceptabile-sunt-intre-5-si-15/

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …