duminică, 24 octombrie , 2021

Gardienii de la penitenciarul Vaslui ameninţă cu greva

Situaţie îngrijorătoare la Penitenciarul Vaslui. Gardienii refuză să mai intre în ture şi cer intervenţia urgentă a ministrului justiţiei.

penitenciar-vaslui-800x445

 

Mai mult de jumătate dintre angajaţii penitenciarului au semnat deja pentru acest protest prin care ar urma să fie blocată activitatea într-una din cele mai mari închisori din Moldova. Gardienii se plâng de numărul mare de ore suplimentare şi de lipsa de personal. De asemenea, ei cer deblocarea concursurilor de angajare.

La Vaslui există cel mai mic raport între personalul operativ şi deţinuţi. Este vorba de doar 170 de angajaţi la peste 1.000 de deţinuţi închişi în penitenciar. Majoritatea angajaților au peste 180 de ore suplimentare, fiind si cazuri unde sunt peste 360 de ore suplimentare. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt imposibil de recuperat.

„Personalul penitenciarului a făcut atât de mult ore suplimentare, încât situaţia devine insuportabilă, în special pe zona de operativ, personalul care intră direct în contact cu deţinuţii, cei care fac pază, supraveghere, escortare, însoţire, intervenţie în situaţiile de conflict este depăşit numeric într-un mod care nu poate fi suportat. Nu este unicat această situaţie, însă la Vaslui este una dintre cele mai grave situaţii în ceea ce priveşte deficitul de personal. Ar fi nevoie de cel puţin dublu. Practic, în operativ dacă discutăm de 170 de angajaţi ar trebui să fie cel puţin 340 pentru că serviciul este continuu”, a explicat la Digi24 Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.

sursa:digi24

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …