marți, 27 septembrie , 2022

Goscom Vaslui, pregãtitã pentru dezinfectie, dezinsectie si deratizare la institutii publice, firme private sau persoane fizice

La început de primãvarã, într-o perioadã în care toatã lumea vorbeste de coronavirus, conducerea Goscom Vaslui a decis sã ofere servicii integrate cãtre institutiile publice, societãti comerciale sau cetãtenii orasului. Astfel, apelând la 0235/31.11.53, orice firmã privatã din Vaslui, serviciu deconcentrat sau simpli locuitori ai orasului se pot informa asupra serviciilor de deratizare, dezinfectie sau dezinsectie oferite de acest operator, care a obtinut toate avizele de la ANRSC, Directia de Sãnãtate Publicã, DSVSA sau Agentia de Mediu. “Putem oferi cele mai bune servicii din oras, pe cele trei activitãti, asa cã vasluienii pot sã apeleze la noi cu multã încredere”, a spus ing. Cãtãlin Bârleanu, directorul general al Goscom Vaslui.

catalin barleanu goscom vaslui

Pentru a face fatã tuturor comenzilor, mai ales într-o perioadã dificilã, cum este cea de acum, în care se vorbeste peste tot de protectie împotriva coronavirusului si dezinfectia unor clãdiri, ca mãsurã preventivã, conducerea Goscom Vaslui a pregãtit o echipã de sase muncitori, care detin toate specializãrile cerute de lege, coordonati de un sef de lucrãri. Echipa de dezinfectie, deratizare si dezinsectie de la Goscom mai are un sofer, dar si masini aferente fiecãrei activitãti, având în stoc substantele necesare oricãror comenzi ar apãrea. În ianuarie 2020, a apãrut Ordinul nr. 15/2020 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sãnãtãtii nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitarã pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfãsoarã activitãti cu risc pentru starea de sãnãtate a populatiei. Documentul guvernamental prevedea cã “În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin toate persoanele fizice sau juridice care desfãsoarã activitãti de utilizare a produselor biocide pentru dezinfectie, dezinsectie si deratizare în spatiile utilizate de populatie trebuie sã solicite certificarea conformitãtii cu normele de igienã si sãnãtate publicã de cãtre directiile de sãnãtate publicã judetene si a municipiului Bucuresti sau serviciile din cadrul ministerelor cu retea proprie, dupã caz”. Din acel moment, directorul general al Goscom Vaslui a depus toate diligentele pentru intrarea în legalitate, astfel cã, acum, firma este pregãtitã sã actioneze, cu toate documentele în regulã. În zilele urmãtoare, echipa de la Goscom va actiona pe mijloacele de transport ale Transub Vaslui, pentru a dezinfecta masinile care se întorc din cursã, a spus ing. Cãtãlin Bârleanu.

Mãsuri la sediul propriu al Goscom Vaslui, unde sunt dezinfectate de 3-4 ori toate cãile de acces

Prin decizia directorului Cãtãlin Bârleanu, la Goscom Vaslui se face, de câteva ori pe zi, dezinfectarea tuturor spatiilor si obiectelor care intrã în contact cu persoanele care vin sã-si achite datoriile (mese, scaune, birouri etc.). Acum, la casieria Goscom se încaseazã taxa de salubritate, taxã care ajunge la primãrie, ceea ce înseamnã cã sediul este vizitat zilnic de sute de persoane. “Mai avem de încasat si sume restante de la serviciile de salubritate de anul trecut, deci este de înteles cã multã lume intrã zilnic în sediul Goscom. Tocmai de aceea, personalul de întretinere actioneazã de trei-patru ori pe zi, pentru a face dezinfectia spatiilor sau a obiectelor cu care contribuabilii intrã în contact”, a explicat Bârleanu.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/goscom-vaslui-pregatita-pentru-dezinfectie-dezinsectie-si-deratizare-la-institutii-publice-firme-private-sau-persoane-fizice

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …